"Ne bi bilo fer da Lewandowski ne dobije nagradu, ali ne znam kako su Messi i Ronaldo tu"
Foto - EPA

Berbatov, Matthaus, Rummenigge o nagradi

"Ne bi bilo fer da Lewandowski ne dobije nagradu, ali ne znam kako su Messi i Ronaldo tu"

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) večeras će dodijeliti nagradu The Best, odnosno trofej za najboljeg fudbalera svijeta u 2020. godini.

Trojica kandidata su za titulu najboljeg. To su Robert Lewandowski (Bayern), Cristiano Ronaldo (Juventus) i Lionel Messi (Barcelona):

Veliki favorit za nagradu je Lewandowski. Čovjek koji je sa Bayernom osvojio sve što je mogao vjerovatno će podići trofej, ali do večeras u 19 sati se ništa neće znati.

Mnogi bivši fudbaleri i ličnosti iz svijeta fudbala su komentarisali dodjelu nagrade i za njih nema dileme ko bi trebao biti proglašen za najboljeg u 2020. godini.

"Ako Lewandowski ne dobije nagradu više neću imati povjerenja u FIFA. Ne može jedan fudbaler napraviti više od onog što je on prošle sezone. Osvojio sve. Messi sa Barcelonom nije osvojio ništa", riječi su Lothara Matthausa.

Karl-Heinz Rummenigge je ipak oprezan pred večerašnju dodjelu nagrade.

"Robert zaslužuje priznanje. Imao je nevjerovatnu sezonu. Ipak, Messi i Ronaldo imaju prednost u ostalim dijelovima svijeta, Aziji, Africi i Južnoj Americi, jer se utakmice u kojima igraju više prikazuju nego Bundesliga", rekao je Rummenigge.

Najviše kritika za nominaciju Messija i Ronalda imao je Dimitar Berbatov.

"Iznenađen sam što su Messi i Ronaldo uopšte među finalistima. Nisam siguran da zaslužuju biti tu. Nagrada bi trebala ići u ruke Roberta Lewandowskog. On je zaslužio i ne vjerujem da bi iko drugi pored njega trebao uzeti nagradu. Ne bi bilo fer da njemu ne pripadne".

Dodjela FIFA The Best nagrade na programu je večeras od 19 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin29
mesi i Ronaldo da ne igraju 5godina opet su klasa iznad svih
2 10
user1583752673
U najmanju ruku trebali su uz Lewandowskog bit nominovani Neymar i Mbappe. A Lewa treba osvojit nema dvojbe
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi