Dvojica veterana guraju Barcelonu u ponor
FOTO: EPA

Je li vrijeme za penziju?

Dvojica veterana guraju Barcelonu u ponor · Riječ, dvije...

Adnan Beganović

Barcelona po svemu sudeći neće igrati u osmini finala Lige prvaka, a najveći krivci za to su Gerard Pique i Sergio Busquets.

Sjajan fudbalski susret na Nou Campu su odigrali Barcelona i Inter, a nakon fenomenalnih 90 minuta na semaforu je stajalo 3:3.

Rezultat je to, koji je domaću Barcelonu najvjerovatnije ostavio bez nokaut faze Lige prvaka, a Interu nakon lošeg otvaranja sezone u Seriji A donio potrebni mir te plasman u osminu finala elitnog klupskog takmičenja.

Istina, još uvijek nije sve završeno, no Interu je za siguran plasman među 16 najboljih evropskih klubova potrebna domaća pobjeda protiv Plzena, koji nakon četiri odigrana kola nema osvojenog boda. Barcelona je u teškoj situaciji i samo ogromna doza sreće može je odvesti u osminu finala Lige prvaka.

No, vratimo se sinoćnjem susretu, koji će sasvim sigurno zauzeti svoje mjesto na nekoj od stranica budućih knjiga napisanih o elitnom klupskom takmičenju.

Barceloni je trebala pobjeda i trener španske ekipe Xavi Hernandez je tako i postavio igru svoje ekipe. I pred sami kraj prvog poluvremena Nou Camp je "eksplodirao". Igrala se 40. minuta kada je Dembele savladao Onanu za vodstvo domaćeg tima.

Oglasi

Činilo se tada da Barcelona ima sve u svojim rukama i da će uspjeti doći do toliko željene pobjede. No, početak drugog poluvremena otkrio je bolnu tačku Barcelone - dvojicu veterena koji su godinama bili važan kotač Barceloninog stroja.

Radi se o Gerardu Piqueu i Sergiju Busquetsu. Prvi je glavni krivac za izjenačujući pogodak Intera. Igrala se 50. minuta. Jedna dubinska lopta, na oko bezopasna, upućena je u šesnaesterac domaćina.

Pique, iskusni stoper u jednom trenutku je podigao obje ruke poručujući tako saigračima da je sve u redu. No, nije vidio iza sebe Nicolu Barellu, koji je iskoristio njegov poklon i Inter vratio u igru.

No, to nije sve. Dvanaest minuta kasnije još jedna greška, ovaj put drugog veterena - Busquetsa. Izgubio je iskusni veznjak loptu na sredini terena, ponovo duga lopta i loša reakcija Barcelonine odbrane i Inter dolazi do prednosti.

Uspjela se Barcelona vratiti nakon ovog šoka i to zahvaljujući još jednom veteranu, Robertu Lewandowskom, ali kada su fudbaleri španske ekipe jurili treći pogodak, sjevnula je kontra. Pique je opet među onima koji su morali bolje reagovati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prije pet-šest godina sasvim sigurno bi mnogo bolje reagovaa. Zvižduci publike upućeni nekadašnjem ljubimcu su najbolji pokazatelj kvalitete njegove igre.

Za razliku od Piquea i Busquetsa, treći rutiner Robert Lewandowski vukao je i sinoć, ali i u ranijim utakmicama, svoj tim na drugu stranu. Postigao je Poljak dva pogotka, ali na njegovu žalost, vjerovatno neće biti dovoljna da jedanaestu godinu zaredom igra u nokaut fazi elitnog klupskog takmičenja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Kako su ljudi nezahvalni.Ta dvojica su im donijeli toliko radosti,trofeja a oni im zvizde. Pogrijesili i sta sad. Piqe ne zna gdje mu je glava,trener ga stavlja u igru.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi