Lewandowski postavio novi rekord, sada lovi Gerda Mullera!

Dajte čovjeku Zlatnu loptu

Lewandowski postavio novi rekord, sada lovi Gerda Mullera!

E. Škorić

Robert Lewandowski nastavlja da trese mreže protivnika i ubjedljivo je prvi strijelac Bundeslige.

Lewandowski je vodeći u borbi za Zlatnu kopačku, a kako igraju i on i Bayern, neće čuditi ako Poljak napokon dobije i nagradu za najboljeg igrača svijeta, odnosno Zlatnu loptu.

Gol protiv Bayera u 4:2 pobjedi bio je njegov 44. na 38 mečeva u svim takmičenjima ove sezone.

Na taj je način postavio vlastiti rekord, budući da je prethodno u sezoni 2016/17 postigao 43 gola. Uz to sve, treba imati na umu da je ostalo još četiri utakmice Bundeslige do kraja sezone, završnica Kupa Njemačke i Liga prvaka jer je Bayern pred četvrtfinalom.

Dakle, Lewandowski bi mogao da pređe i cifru od 50 golova. U kakvoj je formi, to bi trebalo da bude "zicer", no hajde da sačekamo kraj sezone. Inače, fali mu 10 golova da izjednači rekord Gerda Mullera po broju pogodaka u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Legnedarni napadač ih je svojevremeno uspio zabiti 40, Poljak 30 nakon 30 kola.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Ma to će opet Penaldo uzeti ba nemojte djaba.
2 0
krems_krems12
Najbolji napadac na svijetu, pogotovo u ovoj sezoni je nevjerovatan.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi