Lewandowski: Ramos je najteži protivnik protiv kojeg sam igrao

Mašina za golove odabrala

Lewandowski: Ramos je najteži protivnik protiv kojeg sam igrao

Poljski fudbaler Robert Lewandowski važi za vjerovatno najboljeg svjetskog napadača u ovom momentu.

Lewandowski iza sebe ima barem 10 fantastičnih sezona, ali čini se da je ova najbolja.

Tokom karijere, igrajući za Dortmund i Bayern, imao je priliku da se sretne sa brojnim fenomenalnim defanzivcima, ali kaže da je Sergio Ramos najbolji.

"Najteži protivnik? Ima tu mnogo dobrih defanzivaca, ali uvijek je bilo sjajno imati duele sa Sergijom Ramosom. Uvijek sam bio sretan da se mogu natjecati protiv njega", kazao je Poljak.

Lewandowski je postigao gol u prvom duelu protiv Ramosa u grupnoj fazi Lige prvaka sezona 2012/13, kao igrač Dortmunda. U nastavku te sezone, u polufinalu, Poljak je postigao četiri gola Realu u prvom susretu u Dortmundu. Poslije toga, njih dvojica su se sastajali u narednih pet sezona Lige prvaka, a Lewandowski je uspio da postigne samo jedan gol.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bilo kako bilo, poljski rekorder po broju golova, nema problema sa neefikasnošću ove sezone jer je na 18 utakmica u svim takmičenjima postigao čak 23 pogotka.

On i Ramos se možda sretnu i ove sezone u Ligi šampiona obzirom da će oba kluba vjerovatno da se plasiraju u osminu finala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi