Lichtsteiner izabrao Arsenal

Emery ga želio i u PSG-u

Lichtsteiner izabrao Arsenal

Iako se činilo da će Stephan Lichtsteiner karijeru nastaviti u Borussiji, ovaj švicarski defanzivac se, navodno, predomislio.

Lichtsteiner je poslije sedam godina provedenih u Juventusu odlučio potražiti novi izazov. Kao naredna stanica u njegovoj karijeri se spominjala Borussia Dortmund, ali u Arsenalu su prestigli konkurenciju i švicarski fudbaler će biti prvo Emeryjevo pojačanje na Emiratesu.

Ovog 34-godišnjeg fudbalera Emery je svojedobno želio dovesti i u Paris Saint-Germain, a Sky Sports tvrdi kako su pregovori na relaciji "Arsenal - Lichtsteiner" u završnoj fazi, te da će transfer biti na ljeto ozvaničen. 

Švicarac će na Emirates stići kao slobodan igrač, s obzirom da mu je istekao ugovor sa Juventusom, s kojim je prethodno sedam puta osvajao naslov prvaka Italije.

Osim Juventusa u karijeri je igrao još za Grasshoppers, Lille i Lazio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi