Chelsea prošao tek nakon penala, u četvrtfinalu i trećeligaš!

Liga kup Engleske

Chelsea prošao tek nakon penala, u četvrtfinalu i trećeligaš!

E. Škorić
Teme:

Dok je Arsenal nakon 90 minuta pobjedom nad Leedsom (2:0) obezbijedio plasman u četvrtfinale Liga kupa, Chelsea je to napravio tek nakon penala.

Chelsea je ugostio Southampton na Stamford Bridgeu, a menadžer Thomas Tuchel očekivano napravio neke promjene u igračkom kadru.

Plavci su poveli krajem prvog dijela golom Kaija Havertza, ali na samom otvaranju drugog je Che Adamas izjednačio na 1:1.

Unatoč velikom broju udaraca i šansi na obje strane, mreže se više nisu tresle. Iskusniji i kvalitetniji je kod izvođenja penala bio domaći sastav, pa je na kraju proslavio prolaz.

Trećeligaš Sunderland slavi nakon što je u Londonu izbacio domaći QPR, inače ekipu iz Championshipa. Nije bilo golova u 90 minuta, ali je Sunderland na penale prošao dalje.

Žrijeb četvrtfinala bit će održan sutra navečer nakon što se okončaju preostali mečevi osmine finala Liga kupa.

Penale na Stamford Bridgeu pogledajte OVDJE.



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi