Chelsea igrao bez napadača i ostvario jednu od najuvjerljivih pobjeda u historiji

Plavci demolirali Norwich

Chelsea igrao bez napadača i ostvario jednu od najuvjerljivih pobjeda u historiji

E. Škorić
Teme:

U drugom meču devetog kola engleskog Premiershipa Chelsea je na svom Stamford Bridgeu razbio Norwich sa 7:0.

Chelsea je deveto kolo dočekao kao lider na tabeli i jasno je da će tamo i ostati nakon uvjerljive pobjede nad Norwichom. Iako su meč krenuli bez klasičnog napadača, s Kaijom Havertzomkao lažnom devetkom, Plavci su ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u sezoni.

Izostanak Romelua Lukakua i Tima Wernera se nije ni osjetio, a za to su se potrudili svi ostali koji su danas igrali i koji su bili izuzetno raspoloženi. Počelo je golom Masona Mounta u osmoj minuti, a već u 18. minuti Callum-Hudson Odoi nakon sjajne asistencije Matea Kovačića pogađa za 2:0.

Sve je bilo gotovo u 42. minuti. Mount nakon gola stiže i do asistencije, a Reece James je potvrdio visoko vodstvo domaćina.

Nije imao Chelsea puno milosti prema gostima, pa je u nastavku dao još četiri gola. U 57. minuti Kovačvić je upisao drugu asistenciju, a prvi gol danas bek Ben Chilwell, da bi u 62. minuti Aarons autogolom dokrajčio Kanarince.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Benjamin Gibson je isključn u 65. minuti, pa je Norwich došao u poziciju da strepi za jedan od najtežih poraza u historiji. Do kraja meča još jedan gol za Chelsea. Mount je izveo penal, Krul odbranio, no prethodno je s obje noge napustio gol-liniju pa se penal ponovio, a Mount iz drugog pokušaja mnogo sigurniji za ogromnih 6:0. Potpuni potop gostiju dogodio se u nadoknadi kada je Mount postigao sedmi gol za svoj tim kompletiravši tako hat-trick.

Chelsea je trenutno na 22 boda, dok Liverpool ima 18, a Manchester City 17 bodova, s tim da oni imaju po utakmicu manje od tima Thomasa Tuchela. Građani kasnije gostuju trećeplasiranom Brightonu, dok Liverpool sutra gostuje na Old Traffordu ekipi Manchester Uniteda u derbiju kola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Joj da li je Ronaldo zabio hattrick nebi se moglo disati ovdje na portalu. Bilo bi jedno deset objava o tome, tipa Ronaldo potopio Norwich ili Ronaldo vodio MU do pobjede, Ronaldo ovo Ronaldo ono. Ovako ko yebe Mounta.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi