Otkazana jedna od večerašnjih utakmica Lige nacija

Odlukom zdravstvenih vlasti u Švicarskoj

Otkazana jedna od večerašnjih utakmica Lige nacija

E. Škorić
Teme:

Ukrajinski nogometni savez obaviješten je od UEFA-e o otkazivanju utakmice Lige nacija između Švicarske i Ukrajine.

UEFA je objavila kako je "u vezi s nadležnom odlukom zdravstvenog odjela kantona Luzern zaključeno da bi cijeli tim Ukrajine morao da ide u karantinu" i zbog toga nije moguće odigravanje meča.

Švicarski nogometni savez je bio spreman da odigra utakmicu, ali zabrana lokalnih vlasti ruši sve nade nogometnih organizacija i nažalost ista se mora otkazati.

Sada je na UEFA-i da donese konačnu odluku o utakmici. Podsjetimo, nedavno je zbog istih problema otkazan meč Rumunije i Norveške, a na kraju je UEFA isti registrovala službenim rezultatom 3:0 za Rumune.

Top Komentari

felee
Sto prave debilizam od fudbala
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi