Razočarano pola Evrope: UEFA pravi veliku promjenu za Evropsko prvenstvo!

Igrat će se samo u jednoj zemlji

Razočarano pola Evrope: UEFA pravi veliku promjenu za Evropsko prvenstvo!

E. Škorić
Teme:

Iako je UEFA ranije objavila da će Evropsko prvenstvo narednog ljeta biti odigrano u 12 zemalja širom Evrope, sada je došlo do izmjene plana.

S obzirom na sve probleme zbog pandemije koronavirusa, UEFA je prisiljena da mijenja format takmičenja za EURO koji se ionako igra u ljeto 2021. godine, iako je trebalo da bude odigran minulog ljeta.

Bio je plan da se EP igra u 12 gradova (London, München, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao, Budimpešta), ali sada je upravo objavljeno da će se turnir igrati samo u jednoj zemlji.

Prema najnovijim informacijama, Evropsko prvenstvo narednog ljeta će se igrati u Rusiji, čiji je grad St. Petersburg trebao biti jedan od domaćina takmičenja na kojem će umjesto dosadašnjih 16 nastupati 24 selekcije, ali nažalost ne i Bosna i Hercegovina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Informacije za sada nisu potvrđene, ali razni izvori tvrde da je odlučeno da se igra u Rusiji.

Top Komentari

SeoRusilac
Boli me briga iskreno. Svakako će biti bez navijači
5 1
Dtox
Pa imali su nedavno i Sp, nije Rusija jedina u "eu"
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti