Čeferin najavio promjenu pravila u VAR tehnologiji

UEFA ozbiljno razmišlja

Čeferin najavio promjenu pravila u VAR tehnologiji

A. Čaušević

VAR tehnologija je fudbalu donijela dosta toga dobrog, ali i na neki način ubija draž ove igre prvenstveno zbog milimetarskih ofsajda. 

Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e najavio je promjenu određenih pravila kod VAR tehnologije uz poruku da će se primjenjivati samo kod kontroverznih situacija.

"Mnogo je prijedloga kako poboljšati VAR.. Za mene bi bio najkorisniji kada bi se koristio u kontroverznim situacijama. U nekim se igra prekida i traje nekoliko minuta, to nije dobro za fudbal".

"Rješenje je ograničiti upotrebu VAR-a, jer kad je u pitanju igra rukomo postoji mnogo dielma. Ili kod ofsajda od jedan ili dva cenimtera i naravno kod situacija kada golman kod penala napusti liniju nekoliko centimetara", kazao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mnogi su složni da u situacijama kod ofsajd pozicija kada su u pitanju centimetri treba početi zanemarivati jer kod takvih slučajeva pauza se oduži na nekoliko minuta.

Top Komentari

zvjezdan10
kod ofsajda treba golovi da se poništavaju samo ako golim okom na snimku možeš ustanovit da je ofsajd ,ove linije i debilane što oni povlače po terenu samo uništava užitak utakmica
6 1
krems_krems12
Ne odgovara fer igranje i sto VAR sve vidi pa se ne moze navlaciti pojedinim ekipama koje donose uefi novac od marketinga.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti