Drama, preokreti i ludnica na De Kuipu: Petković junak Vatrenih, Hrvatska u finalu Lige nacija
FOTO: EPA

Sjajna utakmica u Rotterdamu

Drama, preokreti i ludnica na De Kuipu: Petković junak Vatrenih, Hrvatska u finalu Lige nacija

Haris Zilić

Odigrana je prva utakmica polufinala Lige nacija. Na stadionu De Kuip u Rotterdamu duel su odigrale selekcije Nizozemske i Hrvatske. Nakon preokreta, drame i produžetaka slavila je Hrvatska rezultatom 4:2 i izborila plasman u finale.

Nizozemska je malo bolje djelovala na startu utakmice, Hrvatska se nije baš snalazila. Zamisli Zlatka Dalića nsu bile baš idealne.

Oranje prvu priliku imaju u devetoj minuti, ali udarac Wieffera je blokiran. U 16. minuti Gakpo sjajno prima jednu loptu, izostala je završnica.

Hrvatska tiho prijeti u 24. minuti preko Modrića, blokiran je njegov pokušaj, a tri minute kasnije i Brozović loše šutira.

U 34. minuti slavlje u Rotterdamu. Mallen je primio jednu loptu nakon akcije koju je započeo Gakpo i savladao Livakovića za 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Dalić je razdrmao svoje momke koji igraju bolje, a nagrada dolazi već u 54. minuti. Gakpo je oborio Modrića u šesnaestercu i to je bio penal za Hrvatsku. Siguran realizator za 1:1 bio je Kramarić.

Oglasi

Nakon gola Hratske dosta grubih prekršaja, igralo se oštro, vodila se velika borba na sredini terena.

U 69. minuti opasan napad Nizozemske, lopta je došla do Gakpa. Fudbaler Liverpoola je primio, smirio loptu, namjestio se na udarac, ali Livaković je bio siguran.

U 72. minuti preokret Vatrenih. Ivanušec je lukavo uposlio Pašalića koji se sjajno snašao, iz prve šutirao i zatresao mrežu Nizozemske za preokret i vodstvo Hrvatske 1:2.

Do kraja utakmice Nizozemska je pokušala da dođe do izjednačenja. Najbolju priliku propustio je Gakpo u 92. minuti kada je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Ipak, izjednačenje Nizozemcima u šestoj minuti sudijske nadoknade donosi Lang. Lijepo se snašao nakon bilijara ispred gola Livakovića i pogodio za 2:2 te susret uveo u produžetke.

U produžecima na sceni joker Zlatka Dalića. Napadač Dinama Bruno Petković je lijepo primio loptu i još bolje šutirao u 97. minuti i pogodio za vodstvo Hrvatske od 3:2.

Do kraja produžetaka bilo je još prilika pred oba gola, a u 116. minuti Bruno Petković je izrastao u pravog heroja. Nakon gola, Petković je izborio penal koji je realizovao Modrić za konačnih 4:2.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Liga nacija, polufinale:

Nizozemska - Hrvatska 2:4 (Mallen 34', Lang 90+6'/Kramarić 54'(p), Pašalić 90', Petković 97', Modrić 116' (p))

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Navijao za SUSJEDE kao da je BiH..ne obazirite se na NACIONALISTE, njih ce uvijek biti..bravo KOMSIJE..
12 3
Patrice77
Tako se igra kad i sudci krenu igrat protiv tebe. Probudi se inat i snaga a ne gubitnicki mentalitet.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi