Bez pobjednika u derbiju večeri u Madridu, velika pobjeda Intera, kiks Atalante

Liga prvkaa

Bez pobjednika u derbiju večeri u Madridu, velika pobjeda Intera, kiks Atalante

E. Škorić

U utorak navečer odigrano je još šest mečeva petog kola grupne faze Lige prvaka.

Derbi večeri odigran je u Madridu gdje je Atletico igrao praktično protiv rezervi Bayerna. Poveo je domaćin golom Joaa Felixa u 26. minuti, ali je Bayern izjednačio iz penala u 86. minuti nakon gola Mullera.

Bayern je već osigurao plasman u nokaut fazu, Atletico još nije. U zadnjem kolu Atletico ide u Salzburg i to je meč odluke, Bayern dočekuje Lokomotivu iz Moskve u rezultatski nevažnom meču.

Najbolja utakmica odigrana je u Moenchengladbachu, gdje je Inter s 3:2 savladao Borussiju i vratio se u borbu za osminu finala.

Darmian je postigao vodeći gol za goste u 17. minuti, ali je Plea na isteku prvog dijela izjednačio na 1:1. Potom dva gola Lukakua, a onda Plea postiže novi gol za 3:2 u 76. minuti. Postigao je gol Plea i u 83. minuti, no zbog ofsajda i tek nakon provjere VAR-a je poništen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi D Liverpool je golom mladog Jonesa stigao do minimalne 1:0 pobjede nad Ajaxom i ovjerio je prvo mjesto, ali je u Bergamu Atalanta odigrala tek 1:1 sa otpisanim Midtyjllandom. Uoči zadnjeg kola, Ajax ima sedam, a Atalanta osam bodova. Ove dvije ekipe u direktnom okršaju u Amsterdamu odlučit će o tome ko uz Redse ide dalje.

Marseille je savladao Olympiakos s 2:1 u grupi C i sada obje ekipe imaju po tri boda, dok je u drugoj utakmici Porto odigrao 0:0 sa Manchester Cityjem, a te ekipe su još ranije osigurale osminu finala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Kako ne shvatate da je Atalanti bilo svejedno da li ce pobijediti ili odigrati nerijeseno jer im u zadnjoj utakmici u Amstardamu u oba slucaja igra X2. Znaci, novinaru sportski, Atalanta nije KIKSALA nego ostvarila zeljeni/planirani rezultat tako da im i nerijesno u zadnjoj protiv Ajaxa odgovara.
7 4
Rajvosa2019
Ovaj Atletico nije u stanju pobjediti B tim od Bayerna - sve to govori kakva je ovaj Bayern masina
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi