Novi cirkus u kvalifikacijama na pomolu: Klubovi žele promjene u Ligi prvaka

A da to zaslužite na terenu?

Novi cirkus u kvalifikacijama na pomolu: Klubovi žele promjene u Ligi prvaka

E. Ganibegović

Sad za sad, od Superlige za najbogatije klubove Evrope nema ništa. 

Ipak, to ne znači da neće doći do nekih promjena u Ligi prvaka, a Evropka kluspkak udruga (ECA) nastoji da pregovara s UEFA-om o promjenama u kvalifikacijama za Ligu prvaka. 

Naime, oni kane da dva od 32 mjesta koliko ima u Ligi prvaka budu rezervisana za klubove koji kroz nacionalno prvenstvo ne izbore učešće, a imaju najbolji UEFA koeficijent koji se, podsjetimo, koristi za definisanje početka serije i uzima u obzir performanse u posljednjih pet godina.

To bi značilo da bi ove sezone u Ligi prvaka bili Roma i Tottenham, koji se takmiče u Konferencijskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, ovo bi izazvalo negodovanje kod ostalih, manjih timova, kojima bi bilo uskraćeno mjesto kroz regularne kvalifikacije koje se igraju u ljetnom periodu. 

Ovo je sigurno još samo jedan veliki plus za bogatije klubove, a nikako za one manje popularne i manje bogate. Najpoštenije bi bilo da svako sebi zasluži mjesto u elitnom takmičenju, a ne da tu bude na osnovu rezultata od prije dvije, tri ili pet godina.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
to je devlavacija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi