Evropska unija i UEFA zadale novi veliki udarac Chelseaju

Nema kraja problemima

Evropska unija i UEFA zadale novi veliki udarac Chelseaju

E. Ganibegović

Nakon 2:0 pobjede u Londonu, Chelsea je sinoć i u Francuskoj bio bolji od Lillea s 1:2 i prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Tamo se pridružio Liverpoolu, Manchester Cityju, Bayernu, Real Madridu, Benfici i Atletico Madridu koji su ranije izborili plasman, a sinoć je dalje prošao i Villarreal.

Poznato je da aktuelni evropski i svjetski prvak ima mnogo problema, s obzirom na to da je on sada zamrznuta imovina Romana Abramovocha kojem je Velika Britanija uvela sankcije nakon ruske agresije na Ukrajinu, ali problemima nema kraja.

Sankcije je uvela sada i Evropska unija, koje je UEFA odlučila pratiti, tako da Chelsea u nastavku takmičenja neće imati podršku svojih navijača jer je zabranjenja prodaja ulaznica koja donosi finansijsku korist Romanu Abramovichu.

"UEFA je u potpunosti posvećena implementaciji sankcija Evropske unije i svih međunarodnih sankcija. Shvatamo da u ovom momentu licenca Vlade Velike Britanije omogućava Chelseaju da nastavi s minimumom fudbalskih aktivnosti sve dok to ne obezbjeđuje finansijsku korist gospodinu Abramovichu", navodi se u saopštenju UEFA-e i još stoji:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"UEFA će nastaviti blisko da sarađuje i da podržava igrače, osoblje i navijače Chelseaja kroz ova teška vremena kako bi im bilo omogućeno da brane boje svog kluba na terenu."

Podsjetimo, žrijeb četvrtfinala Lige prvaka zakazan je za sutra od 12 sati u švicarskom Nyonu. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Kikiriki ruski plasticni klub
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi