Hrabri Danci nisu izdržali: Manchester City na Etihad nosi ozbiljnu prednost
FOTO: EPA

Copenhagen pružio dobru partiju

Hrabri Danci nisu izdržali: Manchester City na Etihad nosi ozbiljnu prednost

H. Zilić

Manchester City je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ostvario ozbiljnu prednost u Danskoj. Građani su sa 3:1 savladali prvaka Danske ekipu Copenhagena.

Počela je utakmica ofazivno s obje strane, igralo se agresivno, bilo je prilika na samom startu, a prvi gol već u uvodnim minutama.

Poveo je City 1:0 u desetoj minuti, Foden je asistirao, De Bryune pogodio za 1:0. Foden je tako pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

Taj gol nije zbunio domaćine koji su krenuli po izjednačenje. Napadao je danski prvak, igrao otvoreno bez pardona prema protivnicima, a nagrada je i stigla.

U 34. minuti Mattsson nakon jedne akcije pogađa za 1:1 i delirijum na legendarnom Parkenu, sve je eskplodiralo među navijačima Copenhagena.

Ipak u finišu prvog poluvremena u prvoj minuti sudijske nadoknade razočarenje za domaće navijače. De Bryune je nakon gola upisao asistenciju, a Silva pogađa za 2:1 i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

U nastavku meča, City je izgledao bolje, posebno u fazi napada, ali domaćini su odlično igrali u defanzivi.

Imao je Copenhagen nekoliko polupriika, ali ipak najbolje šanse u nastavku otišle su na stranu Manchester Citya.

Dvije dobre prilike propustio je Haaland, psoebno se izdvaja pokušpaj iz 63. minute, a Foden je u 78. minuti lijepo pokušao ostalo je 1:2.

Ipak, najbolju priliku u drugom poluvremenu za goste propušta Doku u 69. minuti, bila je to sjajna pozicija, ali lopta nije završila u golu Copenhagena.

U finišu u drugoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 1:3 pogađa Foden i City tako na Etihad nosi ozbiljnu prednost, s tim da je Copenhagen pokazao zube večeras i odigrao hrabro.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Copenhagen - Manchester City 1:3 (Mattsson 34'/De Bruyne 10', Silva 45+1', Foden 90+2')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti