Liga prvaka ostaje samo san: Milanu bod protiv Sassuoloa

Italijanska Serija A

Liga prvaka ostaje samo san: Milanu bod protiv Sassuoloa

Fudbaleri Milana večeras su još jednom razočarali svoje navijače jer su na domaćem terenu odigrali samo 1:1 protiv Sassuoloa u meču nakon kojeg su se mogli vratiti u borbu za Ligu prvaka.

Inter i Roma su izgubili u ovom kolu, ali njihove kikseve nije iskoristila ekipa Milana kako bi se ponovo uključila u bitku za četvrtu poziciju. Problem je ekipi Genara Gattusa napravio Sassuolo koji je odnio bod za San Sira.

U prvom dijelu ove utakmice Milan je imao samo jednu dobru priliku i to preko Francka Kessieja čiji je udarac odbranio golman gostiju. U drugom dijelu domaći su počeli malo više rizikovati i to je ostavilo prostor gostima koji su u 75. minuti došli do vodstva. Sa nekih 20-ak metara veoma preciznim udarcem mrežu Donnarumme pogodio je Politano.

Tada je bilo jasno da Milan mora ići na sve ili ništa, a na kraju je uspio da izvuče barem bod. Igrao se 86. minut kada je Nikola Kalinić nakon četiri mjeseca uspio da postigne prvi gol i poravnao je rezultat. Nakon toga domaći su imali nekoliko dobrih prilika preko Kalinića i Bonaventure, ali do pobjede nisu mogli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan poslije ovog kiksa ostaje na 6. mjestu sa 52 osvojena boda i četvrto mjesto mu "bježi" osam bodova. S druge strane, Sassuolo je ostao na 14. poziciji sa 30 osvojenih bodova, odnosno tri više od opasne zone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi