Festival promašaja na San Siru i golijada u Bernu otvorili novu sezonu Lige prvaka
FOTO: EPA

Utakmice grupe F i G

Festival promašaja na San Siru i golijada u Bernu otvorili novu sezonu Lige prvaka

Haris Zilić

Počela je nova sezona Lige prvaka koja je otvorena ovaj utorak sa dvije utakmice u terminu od 18:45, a riječ je bilo o duelima u grupama F i G koji su odigrani u Milanu i Bernu.

U grupi F koja je proglašena za grupu "smrti" svoj duel prvog kola na San Siru odigrali su Milan i Newcastle.

U prvom polvremenu totalna opsada gola engleskog predstavnika i pravo je čudo kako Rossoneri nisu stigli do gola. Čuda je među stativama Newcastlea radio golman Pope, a velike šanse su promašivali Giroud i Leao.

Koliko je Milan bio opasan u prvom poluvremenu, tačnije dominantan pokazuje statistika. Milan je u prvom poluvremenu imao čak 15 udaraca prema golu Newcastlea, a gosti svega dva pokušaja.

U drugom poluvremenu i Newcastle se probudio, zaprijetio u nekoliko situacija, odbrana Milana je bila sigurna. I na drugoj strani Rossoneri su nastavili sa šansama, ali do kraja je ostalo 0:0.

Bod kojim su sigurno zadovoljniji gosti, a u Milanu mogu žaliti za tri boda nakon večerašnjeg festivala promašaja.

Oglasi

U timu Milana u prvoj postavi bio je bh. reprezentativac Rade Krunić i odigrao vrlo dobar meč, ali i zaradio žuti karton u finišu utakmice.

U grupi G, Young Boysi dočekali su u Bernu RB Leipzig i na ovoj utakmici vidjeli smo prvi pogodak u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Za pomenuti pogodak nismo dugo čekali jer je Simakan u trećoj minuti na asistenciju Rauma doveo Leipzig u vodstvo od 0:1.

Prvaci Švicarske ekipa Young Boysa do poravnanja stiže u 33. minuti, pogodio je Elia na asistenciju Ugrinića.

Oglasi

U nastavku utakmice bilo je dosta prilika pred oba gola, a novo slavlje gostiju stiglo je u 74. minuti kada je Schlager pogodio za 1:2, a za 1:3 pogađa Šeško u drugoj minuti sudijske andoknade vremena što se ispostavilo kao i konačan rezultat ove utakmice.

Liga prvaka, 1. kolo:

Grupa F:

Milan - Newcastle 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa G:

Young Boys - RB Leipzig 1:3 (Elia 33'/Simakan 3', Schlager 74', Šeško 90+2')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi