Samo što je krenulo, vidjelo smo prvi gol u Ligi prvaka ove sezone - golman će na stub srama!

RB Leipzig vodi u Švicarskoj

Samo što je krenulo, vidjelo smo prvi gol u Ligi prvaka ove sezone - golman će na stub srama!

Eldar Ganibegović

Od 18:45 igraju se dvije utakmice grupne faze Lige prvaka čime je počela nova sezona elitnog takmičenja, a već na samom startu vidjelo smo prvi gol i to u Švicarskoj.

Prvi gol u Ligi prvaka ove sezone vidjeli smo na utakmici Young Boysa i RB Leipziga i to na samom startu ove utakmice.

Već na samom početku njemačka ekipa krenula je svim silama u napad, te je nakon 100 sekundi imala tri sjajne šanse.

Uslijedio je korner nakon kojeg je pao gol. Raum je ubacio loptu, glavom je šutirao Simakan i pogodio za vodstvo njemačkog tima u trećoj minuti.

Na stub srama sigurno će i golman Young Boysa koji je jako loše zatvorio prvu stativu i sigurno je mogao mnogo bolje reagovati kod ovog udarca.

Gol koji je postigao Leipzig protiv prvaka Švicarske, a koji je ujedno prvi gol u Ligi prvaka ove sezone, možete pogledati OVDJE

Oglasi

Inače, od 18:45 igra se još duel AC Milan - Newcastle United, a u gradu mode rezultat je trenutno 0:0.

Treba svakako istaći da je u startnoj postavi Rossonera Rade Krunić, što je bilo i očekivano s obzirom na to koliko povjerenje uživa kod Stefana Piolija.

Što se tiče Young Boysa i RB Leipziga, u istoj grupi, grupi G, večeras od 21 sat se sastaju Manchester City i Crvena zvezda.

Derbi dana na Parku prinčeva će igrati PSG i Borussia Dortmund, a večeras ćemo na djelu vidjeti i bh. sudijsku ekipu na čelu s Irfanom Peljtom. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sutra se igra dodatnih osam utakmica, čime će biti kompletirano prvo kolo grupne faze Lige prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi