Samo jedan čovjek je odbio da poljubi trofej Lige prvaka

Jednostavno on

Samo jedan čovjek je odbio da poljubi trofej Lige prvaka

Edmir Škorić

Zahvaljujući svojoj skromnošću i jednostavnošću postao je omiljen navijačima širom svijeta, a treneri takve tipove igrača obožavaju - gledaju isključivo svoja posla i daju sve od sebe za tim.

Kao i kod većine nogometaša, tako i kod ovog omalenog Francuza postoji teška životna priča. Siromaštvo, težak put do vrha i jako trnovita cesta kojom je prelazio brojne prepreke.

U predgrađu Pariza je sve počelo. N'Golo Kante dijete je siromašnih malijskih imigranata i još kao sedmogodišnjak je sakupljao preprodavajući otpad.

"To su bili takvi dani. Nisam razmišljao je li nešto teško. To je bilo nešto što sam jednostavno morao napraviti", ispričaće kasnije nogometaš koji je s 19 godina igrao devetu ligu, a onda počeo da osvaja najveće trofeje.

S Leicesterom je bio prvak Engleske, ponovio je to onda s Chelseajem, pa osvojio i Ligu prvaka, ali i Svjetsko prvenstvo s Francuskom 2018. godine u Rusiji.

Koliko se o njemu piše zbog nogometnih postignuća, toliko i o njegovim ljudskim kvalitetama. I zaista se ne radi o šablonu i otrcanim frazama, jer Kante je zaista posebna osoba koju ne možete da ne volite.

Oglasi

Jednostavan je i skroman, pošten, radišan, marljiv, a pored svega trudi se na sve načine da pomogne ljudima oko sebe, posebno one koji nemaju za normalan život.

Također je i veliki vjernik, a s nekim potezima je na sebe privlačio veliku pozornost, mada to nije želio. Sjetimo se da je na treninge Chelseaja dolazio u Mini Cooperu dok su svi drugi vozali skupocjene zvijeri poput Lamba ili Ferrarija.

No, da se još malo vratimo na osvojeni trofej Lige prvaka. Chelsea je u finalu pobijedio Manchester City golom Kaija Havertza, a nakon utakmice uobičajena dodjela nagrada. Sve se vrtjelo oko "ušatog pehara".

Kao što je uvijek uobičajeno kada neka momčad osvoji trofej, igrači ga često nježno poljube. Igrači Chelseaja prolazili su pored trofeja jedan za drugim ljubeći trofej. Svi osim jednog. Pogađate kojeg?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon što mu je dodijeljena medalja, tada 29-godišnjak stigao je do mjesta gdje je bio trofej i na minutu razmišljao što učiniti s njim. Zatim je na neki način potapšao trofej i otišao, s neprestanim osmijehom koji je još uvijek bio prisutan.

Čovjek koji je upravo osvojio Ligu prvaka ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. To je jednostavano dokaz da je Kante jedan običan i normalan čovjek koji se jednako raduje svemu - i jednom običnom poklonu i trofeju Lige prvaka i odlasku sa porodicom na večeru.

Top Komentari

RuthlessDyni
Jeste dosadni s preseravanjima o ovom Kanteu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti