Preduguvor spreman: Na Camp Nou stiže najbolja moguća zamjena za Busquetsa i to besplatno
Busquets na ljeto odlazi, traži se njegova zamjena.

Sergio odlazi u SAD

Preduguvor spreman: Na Camp Nou stiže najbolja moguća zamjena za Busquetsa i to besplatno

Eldar Ganibegović

Dolazi kraj jedne velike epizode u Barceloni, odlazi Sergio Busquets. Kako španski mediji prenose, za njega je već spremna i zamjena koja bi trebala doći besplatno.

Kako prenosi Mundo Deportivo, Sergio Busquets će napustiti Barcelonu sljedećeg ljeta, a odabrana destinacija je SAD gdje bi se trebao pridružiti Interu iz Miamija. 

Barcelona je već našla zamjenu. Kako prenosi španski Sport, N'Golo Kante je blizu potpisivanja predugovora s katalonskim timom. 

Ovaj 31-godišnji francuski veznjak ući će u posljednjih šest mjeseci ugovora sa Chelseajem iz Londona, te će tako biti slobodan da pregovara s drugim timovima.

[twitter][twitter]https://twitter.com/Ekremkonur/status/1605092265264676864?s=20&t=NJZ4lUqsZ420ZBBEc9KRiQ[/twitter][/twitter]

Kante je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru zbog povrede, te bi se na teren trebao vratiti u februaru 2023. godine.

Oglasi

Prema spomenutom izvoru, N'Golo Kante i Barcelona su u odmaklim pregovorima o predugovoru koji će biti potpisan u januaru.

U ljeto 2023. Kante može kao slobodan igrač preći u bilo koji tim, što znači da Barcelonu ne bi koštao ništa, osim eventualno bonusa za potpis.

Tokom pregovora za ovaj transfer, Barcelona je poslala sportskog direktora Mateua Alemanyja, koji je razgovarao sa agentom N'Golo Kantea.

U početku je Blaugrana pokušala da se približi Martinu Zubimendiju (Real Sociedad) i Rubenu Nevesu (Wolves), ali su odštetni zahtjevi koje su klubovi postavili bili previsoki.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sport napominje da Barcelona ima i druge opcije za poziciju centralnog veznog, kao i igrače koje može besplatno da dovede u ljeto 2023. godine.

Riječ je o Italijanu Jorginhu (31 godina, Chelsea) i Belgijancu Youriju Tielemansu (25 godina, Leicester).

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

malezija
Da bi ih par mjeseci kasnije otjerali kao Pijanketa,
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi