Chelsea u "kontroverznoj" utakmici slavio veliku pobjedu, Dinamu vrijedan bod na Maksimiru

Liga prvaka

Chelsea u "kontroverznoj" utakmici slavio veliku pobjedu, Dinamu vrijedan bod na Maksimiru

Edmir Škorić

U utorak navečer odigran je dio utakmica 4. kola u grupnoj fazi Lige prvaka.

U grupi E dosta uzbuđenja i čini se da ćemo do kraja čekati da vidimo sam rasplet u borbi za nokaut fazu.

Chelsea je napravio ogroman posao nakon što je još jednom pobijedio Milan, ovaj put kao gost rezultatom 2:0, ali mora se priznati da im je veliku uslugu učinio njemački sudija Siebert koji je u 18. minuti donio jednu jako diskutabilnu odluku.

On je stoperu domaćih Tomoriju dao direktan crveni karton i dosudio penal za Chelsea. Jorginho je postigao pogodak s bijele tačke za 0:1, ali je zaista veliko pitanje da li je engleski defanzivac, inače bivši igrač Chelseaja, zaslužio da ga se isključi.

S igračem više u polju, Chelsea je već u 34. minuti povisio na 2:0, kada je Aubameyang na asistenciju Mounta postavio konačan rezultat.

Oglasi

Milan nije smogao snage za nešto više, pa ostaje na četiri boda ostvojena u prva dva kola, te će u duelima sa Salzburgom i Dinamom tražiti prolaz u osminu finala.

U drugoj utakmici grupe E Dinamo je na Maksimiru ugostio Salzburg, te je osvojio vrijedan bod (1:1), iako Modri mogu da žale što nisu došli do sva tri.

Austrijanci su prvi poveli golom Seiwalda u 12. minuti, da bi Ljubičić u 42. minuti pogodio za 1:1, što se ispostavilo i konačnim rezultatom.

Dinamo je bodovno izjednačen s trećeplasiranim Milanom i obje ekipe imaju po 4 boda, dok Salzburg ima šest, a Cheslea je sa sedam bodova u daleko najboljoj poziciji pred odlučujuća dva kola.

U grupi G odigran je i meč Borussije i Seville. Iako su prošle sedmice Milioneri slavili s 4:1 u Španiji, večeras su osvojili "samo" bod. Bilo je 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nianzou u 18. pogađa za 0:1, a već u 35. minuti Bellingham je izjednačio na konačnih 1:1.

City je ranije odigrao 0:0 s Kopenhagenom, a trenutno stanje na tabeli izgleda ovako: City 10, Borussia 7, Sevilla 2, Kopenhagen 2.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1648586005
Dedic strpao Orsica u dzem. Ovom ustasi na areni knedla u grlu kad treba izgovoriti Dedic.
7 2
user1660138073
Nemate pojma o pravilima nogometne igre ajo si admjn sportske stranicae red bi bio da znas osnovna pravila. Dakle napadač je u izglednoj situaciji za postizanje pogotka,igrač milana ga zaustavlja BEZ POKUŠAJA IGRANJA NA LOPTU.PENAL I CRVENI KO ZGRADA !!!
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi