Lille kiksao, PSG se vratio u utrku za prvaka, Duljević i društvo ispali iz elite

Ligue 1

Lille kiksao, PSG se vratio u utrku za prvaka, Duljević i društvo ispali iz elite

H. Zilić
Teme:

Odigrani su mečevi 37. kola francuske Ligue 1.

Lille je napravio kiks na domaćem terenu i remizirao sa St. Etienneom 0:0 i tako vratio PSG u život kada je u pitanju borba za titulu u posljednjem kolu. Parižani su večeras savladali Reims sa 4:0.

Lille još uvijek ima sve u svojim nogama. U posljednjem kolu gostuju rasterećenom Angersu i trijumf znači titulu prvaka.

I u borbi za opstanak nas u posljednjem kolu očekuje dosta uzbuđenja tačnije na poziciji koja vodi u play out, jer je večerašnjim porazom od Lyona 2:5 i Nimes našeg Haris Duljevića zvanično ispao zajedno s ekipom Dijona.

Reims, Bordeaux, Starsbourg, Brest, Lorient i Nantes su u dva boda prije posljednjeg kola, a jedna ekipa koja zauzme 18. poziciju igrat će play out sa pobjednikom play offa Ligue 2.

Monaco i Lyon će u posljednjem kolu voditi bitku za Ligu prvaka, a Marseille, Lens i Rennes za preostale dvije pozicije koje vode u Evropu.

Oglasi

Totalna ludnica nas očekuje u posljednjem kolu Ligue 1.

Rezultati 37. kola:

Bordeaux - Lens 3:0

Dijon - Nantes 0:4

Lille - St. Etienne 0:0

Oglasi

Lorient - Metz 2:1

Marseille - Angers 3:2

Monaco - Rennes 2:1

Montpellier - Brest 0:0

Nice - Strasbourg 0:2

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nimes - Lyon 2:5

PSG - Reims 4:0

Top Komentari

Koba84
Ovaj Duljevic gdje god da igra ispadnu
5 0
R.Sljivo
Lille je prvak!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi