Kolašinac heroj Marseillea
FOTO: Marseille/Twitter

Tim sa Velodroma slavio u derbiju kola

Kolašinac heroj Marseillea

H. Zilić

Derbi 26. kola francuske Ligue 1 odigrali su Rennes i Marseille. Utakmica je bila bitna za oba tima. Domaćinima u borbi za Ligu prvaka, gostima u borbi za titulu sa PSG-om. Na kraju su slavili gosti rezultatom 0:1.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo puno uzbuđenja.

Izdvaja se nekoliko poluprilika. Gosti su prijetili preko Sancheza i Undera, dok su domaćini imali dobru šansu preko Gouiria.

U 45 minuti meča najbolja šansa za goste, ponovo je Alexis Snachez bio pred golom domaćina, ali odbrana Rennesa je u posljednji trenutak otklonila opasnost.

U drugom poluvremenu dosta aktivniji i bolji fudbal.

Marseille je krenuo napadački i to se isplatilo u 57. minuti. Nakon jednog prekida odigrali su veoma brzu akciju.

Oglasi

Lopta je došla do Undera koji vraća loptu pred peterac gostiju, a to sve je ispratio naš Sead Kolašinac i rutinski loptu pospremio u mrežu Rennesa za 0:1 i slavlje ekipa sa Velodroma.

Nakon gola gostiju dosta gruba igra na terenu. Bilo je dosta prekršaja, žutih kartona, a uzbuđenja pred golom smo ponovo dočekali u 77. minuti. Rennes je zaprijetio nakon kornera u prilici je bio Theate, ali ostalo je na semaforu 0:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U 83. minuti nova šansa za domaćine nakon prekida, Lopez spašava Marseille.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i Marseille je upisao vrijedna tri boda zahvaljujući našem reprezentativcu Seadu Kolašincu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi