Ljutiti navijači Marseillea napustili stadion i krenuli kući, a u 96. minuti uslijedio je šok

Trčali su nazad da gledaju penale

Ljutiti navijači Marseillea napustili stadion i krenuli kući, a u 96. minuti uslijedio je šok

E. Oštraković

Marseille je sinoć šokirao svoje navijače na domaćem terenu protiv Annecyja, te su eliminisani iz francuskog kupa.

Niželigaš je pružio sjajnu predstavu protiv Marseillea, te je na kraju nakon penala izborio prolaz u narednu fazu takmičenja.

Krenula je utakmica jako dobro za Marseille. Igrala se 29. minuta kada je Clauss asistirao, a Veretout je pogodio za 1:0.

U drugom poluvremenu viđen je pravi šou. Dion je u 53. minuti pogodio za izjednačenje gostujuće ekipe kojem se niko nije nadao.

Šest minuta kasnije pravi šok za igrače i navijače Marseillea. Demoncy je asistirao, a gol za preokret postigao je Mouanga.

U 85. minuti je dosuđen penal za Marseille, a odgovornost je preuzeo Alexis Sanchez. Nije pogodio, te se činilo da će Marseille ispasti nakon regularnog dijela utakmice.

Oglasi

Navijači su počeli napuštati stadion i udaljavati se prema svojim domovima, a u 96. minuti utakmice nastala je prava ludnica.

Mughe, koji je ušao samo četiri minute ranije postigao je gol na asistenciju Vitinhe, a veliko slavlje čuli su i navijači koji su krenuli svojim kućama.

Oni su odma krenuli da trče prema stadionu kako bi gledali penale, ali i to im je bila greška jer su njihovi ljubimci poraženi.

Tavares i Balerdi bili su neprecizni kod domaće ekipe, a to je bilo dovoljno da gosti ostvare historijsku pobjedu i prolaz dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi