Lihtenštajn nije protivnik po mjeri, ali može biti opasan

Upoznajte našeg sljedećeg protivnika

Lihtenštajn nije protivnik po mjeri, ali može biti opasan

E. Škorić

Dvije pobjede dijele bh. reprezentaciju od povijesnog odlaska na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Zmajevima je ostao još jedan korak, neki će reći i najlakši u čitavim kvalifikacijama. Ostalo je da izabranici Safeta Sušića savladaju Lihtenštajn  u petak u Zenici, a onda Litvaniju u utorak u Kanuasu.

Nekako malo pridajemo pažnje utakmici u petak, vjerujući da je samo pitanje s koliko ćemo golova u mreži ispratiti goste. Međutim, treba biti pribran, maksimalno skoncentrisan i u potpunosti iz glave izbaciti frazu "lako ćemo".

Pobliže ćemo vas upoznati s našim narednim protivikom, "malim" Lihtenštajnom kojeg smo isprašili u Vaduzu u prvom dijelu kvalifikacija...

Lihtenštajn je promijenio seleketora poslije teškog poraza od BiH i od tada igra potpuno drugačiji nogomet. Donijet će nam puno više problema nego u prvoj utakmici. Igrat će četiri-šest igrača kao što su Sandro Wiser, ario Frick, Martin Stoklasa, David Hasler, te nova imena poput Sejhana, Buraka i Olceja, koji igra zajedno s našim Harisom Medunjaninom.

Selektor Lihtenštajna je čovjek koji voli trkače, igrače koji izvršavaju zadatke na terenu i pokušavaju što više da trkom upotpune svoje slabe tačke. Rene Pauritsch je raniej vodio U-18 i U-21 selekcije i veoma je dobar stručnjak. Sve utakmice po preuzimanju klupe Lihtenštajna to pokazuju.

Sjetimo se igre protiv Hrvatske u prijateljkom susretu, zatim remija sa Slovacima, minimalnog poraza od Grčke... To nisu bili tek slučajni rezultati ove male zemlje.

Sastav Lihtenštajna: Jehle, Martin S., Daniel K., Oehri, Ivan Q., Niklas H., Mario F., David H., Franz B., Sandro W., te Cristen M. 

Dilema je jedino oko Fricka, koji ima veliki ugled u reprezentaciji, no malo trči i moglo bi se reći da je za nas bolje ako on bude igrao, a ne neko drugi. Lihtenštajn će igrati u formaciji 4-2-3-1. Naravno, bit će više defanzivno orijentisani i brinut će isključivo o odbrani svog gola.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Opasni su u kontranapadima, a najopasniji je Hasler,  koji je jako brz, dok mladi Sandro Wiser ima dobar šut lijevom nogom i izuzetno dobar pregled igre. Njihov istureni napadač će do 60. ili 65. minute neprestano trčati, a onda se očekuje zamjena i osvježenje u napadu u posljednjih pola sata.

Naravno, apsolutni smo favoriti i samo čudo bi se moglo dogoditi da ne pobijedimo, no naše je da svoje čitatelje pobliže upoznamo sa selekcijom Lihtenštajna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije