Rekonstrukcija Kraljeva: 300 miliona eura za trojicu novih Galaktikosa

Perez želi promjene

Rekonstrukcija Kraljeva: 300 miliona eura za trojicu novih Galaktikosa

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su poraženi na gostovanju protiv Espanyola i ekipi Zinedinea Zidanea potrebno je čudo da na kraju ove sezone odbrani titulu prvaka Španije. Florentino Perez već ima planove za ljeto, a kako stvari stoje napravit će veliku rekonstrukciju u ekipi barem što se tiče napada.

Ukoliko Barcelona sutra savlada Las Palmas imat će čak 16 bodova više od kraljevskog kluba, a Zidanea može spasiti samo osvajanje Lige prvaka jer se njegov tim oprostio i od Kupa Kralja za ovu sezonu. Jasno je da Kraljeve očekuje rekonstrukcija ekipe na kraju sezone, a Florentino Perez već ima nekoliko zamisli.

Poznato je da će glavna meta Real Madrida ovog ljeta biti sjajni engleski napadač Harry Kane. Navodno, Perez je spreman platiti čak 200 miliona eura kako bi napadač Tottenhama od naredne sezone igrao na Santiago Bernabeu.

Pored toga predsjednik Real Madrida spremio je još 100 miliona eura za nova pojačanja plus novac koji će zaraditi u slučaju da proda Karima Benzemu i Garetha Balea, a to će se gotovo sigurno desiti. Pored Kanea na listi želja Kraljeva nalaze se još Eden Hazard i Mauro Icardi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da će BBC napad Reala nakon ove sezone otići u historiju, a Cristiano Ronaldo će dobiti nove "kolege" u napadu. Sigurno je i to da Benzema i Bale neće biti jedini koji će napustiti klub jer se na transfer list nalazi još nekoliko igrača.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi