Lijevi bek Eibara od naredne sezone u Barceloni

Vraća se na Nou Camp

Lijevi bek Eibara od naredne sezone u Barceloni

M. Šljivak

Ekipa Barcelone najavila je mogućnost dovođenja još jednog lijevog beka.

Jordi Alba je jedini na kojeg trener Ernesto Valverde može računati, pa je bilo očekivano da Katalonci krenu u potragu za još jednim igračem na ovoj poziciji.

Mnoga imena su se povezivala sa Barcom, a na kraju je rukovodstvo prvaka Španije našlo itekako zanimljivo, ali i prije svega jeftino rješenje.

Novi član ekipe sa Nou Campa postat će 20-godišnji fudbaler Eibara Marc Cucurella. Radi se o fudbaleru koji je prošao omladinsku školu Barcelone, ali prave šanse za igru nije dobio.

Eibar će uspjeti i da zaradi na ovom poslu. Iako je ove sezone posuđen timu, oni će iskoristiti pravo otkupa ugovora za milion eura, no samo kako bi uspjeli uzeti nešto novca.

Barca će tako morati da uplati dva miliona eura na račun Eibara i tako je ovaj tim napravio poprilično dobar posao. Imali su veoma dobrog fudbalera i na njemu će na kraju zaraditi od tima koji ga je i poslao na posudbu.

Cucurella je ove sezone nastupio 28 puta za Eibar. Igrao je dosta dobro i privukao je pažnju na sebe, a pored Barce interes za njegovim uslugama su pokazali Milan i Borussija iz Dortmunda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, on će se na kraju vratiti u Barcu. Imat će jedinstvenu šansu da se dokaže, iako će biti zamjena prvom beku ekipe Jordiju Albi.

U 28 nastupa ove sezone u La Ligi Cucurella je upisao dvije asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi