Čovjek koji je Hrvatsku bacio na koljena jučer ponosno sinove ispratio na okupljanje reprezentacije

Prava fudbalska porodica

Čovjek koji je Hrvatsku bacio na koljena jučer ponosno sinove ispratio na okupljanje reprezentacije

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske okupila se jučer pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Trikolore očekuju okršaji protiv Nizozemske i Irske. No, u centru pažnje našli su se sinovi legendarnog reprezentativca ove zemlje koji su dobili pozive od Didiera Deschampsa.

Francuzi su se tradicionalno okupili u Clairefontaineu gdje će se pripremati za početak kvalifikacija za EP. Trikolore već u petak očekuje duel protiv Nizozemske, a samo tri dana kasnije gostuju selekciji Irske.

Na jučerašnjem okupljanju u centru pažnje našla su se braća Thuram koji su dobili pozive od selektora Deschampsa.

Marcus Thuram je već standardni reprezentativac, ali ovaj put poziv je dobio i njegov mlađi brat Khephren koji inače igra u dresu Nice i svojim igrama izborio se za poziv u reprezentaciju Francuske.

Oni su tako nastavili stopama svog oca Liliana Thurama koji je s dosta uspjeha nastupao za Trikolore, te je bio dio legendarne generacije koja je uspjela da osvoji zlato na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, ali i dvije godine kasnije osvojili su i titulu prvaka Evrope.

Ovaj 51-godišnjak je za Francusku odigrao čak 142 utakmice i zabio je tek dva gola, ali to su golovi koji će se zauvijek pamtiti. Postigao ih je u polufinalu pomenutog Mundijala u okršaju protiv Hrvatske.

Oglasi

Tada je Francuska pobijedila Vatrene sa 2:1, a ispostavilo se da su ti golovi Thurama i jedini koje će ikada zabiti u dresu svoje reprezentacije.

Jučer je ponosni otac ispratio svoje sinove na okupljanje reprezentacije što najbolje pokazuje o kakvoj fudbalskoj reprezentaciji se radi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Thuram je snimao kada je vozač došao po Marcusa i Khephrena, a kasnije je sve to objavio na društvenim mrežama jer nije mogao da sakrije koliko je ponosan što su njegovi sinovi pozvani u nacionalni tim.

Marcus je debitovao za Francusku krajem 2020. godine i ima devet nastupa, dok njegov mlađi brat tek treba da debituje u dresu A selekcije ove zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi