Lille kraj pauze obilježio pobjedom nad Caenom

Ligue 1, 20. kolo

Lille kraj pauze obilježio pobjedom nad Caenom

Ekipa Lillea je drugi dio sezone Ligue 1 počela gostujućom pobjedom nad Caenom rezultatom 1:3, u susretu 20. kola.

Poveli su gosti već u 8. minuti kada je Mendes sjajno proigrao Pepea koji je hladnokrvno realizovao priliku u kojoj se našao.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Lillea. Igrala se 20. minuta kada je Leao pogodio za 0:2 nakon što mu je sjajno asistirao Pepe.

Rezultatom 0:2 se otišlo na odmor, da bi u drugom dijelu Lille lagano čuvao prednost. Ipak, u 82. minuti mladi Celik nakon asistencije VAR-a zarađuje crveni karton zbog spoticanja protivnika. Međutim, ni sa igračem više Caen nije uspio barem učiniti završnicu zanimljivom, dok je Lille nakon jedne kontre u sudijskoj nadoknadi stigao do 0:3. Strijelac gola je bio Luiz Araujo, a asistent opet danas sjajni Pepe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Caen je u posljednjim trenucima utakmice uspio ublažiti poraz preko Ninga.

Nakon ove pobjede Lille ima 37 bodova i nalazi se na drugom mjestu na tabeli. Caen je ostao 16. sa 18 bodova na svom kontu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi