Vjerovali ili ne: Hazard i Aubameyang su nekada dijelili svlačionicu
Eden Hazard i Pierre-Emerick Aubameyang su u sezoni 2009/2010 bili saigrači. Hazard je bio standardni prvotimac, dok je Aubameyang odigrao 14 prvenstvenih utakmica i postigao dva gola.

Bilo je to davno

Vjerovali ili ne: Hazard i Aubameyang su nekada dijelili svlačionicu

Eden Hazard i Pierre-Emerick Aubameyang su velike zvijezde engleske Premier lige i fudbala uopšte, ali rijetki znaju da su ova dvojica sjajnih igrača nekada igrali zajedno.

Iako zaljubljenici u fudbal o najboljim svjetskih fudbalerima znaju gotovo sve, Hazarda i Aubameyanga u istom dresu će se sjetiti samo oni najzagriženiji.

Eden Hazard je već godinama jedan od najboljih igrača u Engleskoj i vođa Chelseaja, ali mnogi bi se dobro zamislili na pitanje o njegovoj karijeri prije londonskih Plavaca.

Hazard je kao 21-godišnjak prije šest godina stigao u Chelseaja iz Lillea za oko 35 miliona eura. Inače, on je još davne 2005. godine iz belgijskog Tubizea stigao u omladinski pogon Lillea, da bi u prvi tim bio prekomandovan 2007. kao tinejdžerska senzacija.

Upravo je u Lilleu Hazard dijelio svlačionicu sa Pierre-Emerickom Aubameyangom, danas napadačem Arsenala. Sjajni Gabonac je kao veliki talenat stigao u Milan iz Bastije, ali su ga Rossoneri tokom godina slali na mnogobrojne posudbe, uključujući i Lille.

Tako je Aubameyang od ljeta 2009. do ljeta 2010. godine bio Hazardov saigrač u Lilleu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aubameyang je te sezone upisao 14 nastupa za Lille u Ligue 1, te je uspio postići dva gola. Hazard je već te sezone bio standardni prvotimac Lillea, te je u 37 prvenstvenih utakmica postigao pet golova i upisao 10 asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi