Lille stigao do lagane pobjede protiv Nice
Nicolas Pepe je sjajno odigrao ovaj meč

Upisali četvrtu pobjedu zaredom

Lille stigao do lagane pobjede protiv Nice

S. Pašalić
Teme:

Nogometaši Lillea su u 23. kolu francuskog prvenstva dočekali ekipu Nice i upisali sigurnu pobjedu rezultatom 4:0.

Domaći nogometaši su od prve minute krenuli silovito i već u 7. minuti stigli do vodstva. Jonathan Ikone je sjajno prošao po lijevoj strani i uputio centaršut u šesnaesterac, igrač gostiju je promašio loptu, a ona je stigla do Rafaela Leaoa koji je pogodio za 1:0.

Nakon postignutog gola Lille je nastavio sa napadima, a u 15. minuti Nicolas Pepe je pogodio prečku. Upravo Pepe je bio strijelac drugog gola u 37. minuti kada se sjurio na gol gostiju te je uputio udarac, a lopta se od stative odbila u mrežu nemoćnog golmana gostiju.

Lille je i u drugom poluvremenu nastavio sa terenskom inicijativom, a svoju dominaciju su krunisali u 75. minuti kada je Nicolas Pepe asistirao, a Jonathan Bamba pospremio loptu u mrežu za 3:0.

U 86. minuti Nicolas Pepe koji je odigrao sjajno ovu utakmicu imao je još jednu priliku, ali je pogodio stativu.

Gosti su na kraju ostali sa deset igrača, kada je Less Melou u 89. minuti dobio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tu nije bio kraj s obzirom da je u 94. minuti Loic Remy pogodio za velikih 4:0.

Ekipa Lillea se nakon nove pobjede nalazi i dalje na drugom mjestu tabele sa 46 bodova i tri utakmice više od PSG-a koji je na prvom mjestu sa 56 bodova, a u odnosu na trećeplasirani Lyon ekipa Lillea ima šest bodova prednosti i utakmicu više, ekipa Nice je na sedmom mjestu sa 34 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi