Lille u narednom periodu očekuje do 160 miliona eura profita od prodaje igrača

Doge prave ozbiljne poslove

Lille u narednom periodu očekuje do 160 miliona eura profita od prodaje igrača

Lille već odavno radi odličan posao kada je u pitanju razvoj mladih igrača i njihova prodaja velikim evropskim klubovima.

A Doge i ovog ljeta očekuju značajan priliv novca u klupsku kasu, s obzirom da i sam klub vjeruje da će uskoro prodati nekoliko svojih "dragulja".

RMC Sport piše da Lille mora dostaviti novi finansijski plan nadzornom tijelu francuskog fudbala za finansije, DNCG-u, a da će u istom biti predviđen skori prihod u iznosu od 150 do 160 miliona eura.

Jučer su se pojavile informacije da je dogovor između Lillea i Napolija jako blizu i da će francuski klub uskoro finalizovati prodaju Victora Osimhena i Gabriela na San Paolo. I RMC Sport smatra da će od ovog posla Lille zaraditi više od 100 miliona eura.

Tu su i Zeki Celik, Boubakary Soumare i Jonathan Ikone, igrači koji također bude veliki interes evropskih klubova, pa su ozbiljne šanse da neki od njih također uskoro budu prodani.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ukoliko se to desi, Lille bi u narednom periodu mogao doći do već pomenute zarade od 150-160 miliona eura.

Lille će polovinom jula ponovo morati prezentovati svoj budžet DNCG-u s obzirom da još uvijek klub sa Pierre Mouroy stadiona nije u potpunosti prošao test finansijske "spremnosti". Prodaja navedenih igrača bi, međutim, značajno popravila stanje...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije