Lineker na Twitteru ismijavao Courtoisa nakon četvrtog gola Ajaxa: Da si malo viši

Englez zbijao šale

Lineker na Twitteru ismijavao Courtoisa nakon četvrtog gola Ajaxa: Da si malo viši

Esmer Oštraković

Real Madrid sinoć je na domaćem terenu poražen od Ajaxa sa veliki 4:1, te je tako eliminisan iz osmine finala Lige prvaka.

Uprkos činjenici da je primio četiri gola, golman Reala Thibaut Courtois branio je jako dobro, sve do četvrtog gola.

Tada je iz slobodnog udarca sa lijeve strane, Lasse Schone, sjajno matirao jako loše postavljenog Courtoisa koji je očekivao centaršut.

Real je bio na koljenima, a na Twitteru se oglasio i Gary Lineker.

"4:1 za Ajax. Jako luda utakmica i nevjerovatan gol Schonea. Da je Courtois malo viši, možda bi odbranio", prokomentarisao je Lineker katostrafalnu reakciju Belgijanca.

Očigledno Englezu nije jasno kako golman koji je visok 199 centimetara nije uspio odbraniti udarac koji je upustio Schone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi