Lineker se izvinjavao Fabregasu: Znam da sam te povrijedio

Teško mu pao poraz Španije

Lineker se izvinjavao Fabregasu: Znam da sam te povrijedio

Endin Čaušević

Cesc Fabregas nije dobio poziv reprezentacije Španije za Mundijal u Rusiji, te je prihvatio da bude gost specijalne emisije koju ima BBC tokom Svjetskog prvenstva.

Fabregas je godinama bio standardni član Crvene furije, ali je već sada bivši selektor Julen Lopetegui odlučio da ga neće voditi u Rusiji. Španija se danas oprostila od nastupa na SP-u jer su nakon penala poraženi u osmini finala od Rusije.

Nakon utakmice zanimljiva scena bila je u studiju BBC-a. Legendarni Gary Lineker je urednik ove emisije i tražio je da režija još jednom pokaže trenutak koji je odlučio ovaj meč, odnosno penal kojeg je promašio Iago Aspas. Kasnije je otkrio da su kamere snimale Fabregasovu reakciju i tražio je da se također i to emituje.

Tokom Aspasovog penala Fabregas je stavio ruke na oči i rekao je da jednostavno nema snage da to gleda. Nakon što je video završio Lineker se izvinio Fabregasu jer je shvatio da ponovo prolazi kroz jako težak trenutak.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Izvini što smo te ovako snimali dok ti gledaš penal koji je promašio Aspas. Žao mi je jer znam da te to povrijedilo. Zaista to nije bila moja ideja Cesc", rekao je Lineker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi