Gary Lineker modifikovao svoju antologijsku izjavu o Njemačkoj

Prvobitna verzija odlazi u historiju

Gary Lineker modifikovao svoju antologijsku izjavu o Njemačkoj

Legendarni engleski fudbaler Gary Lineker je osim po svom fudbalskom umijeću poznat i po izjavi kojom je još davno opisao Nijemce i njemački fudbal.

Svojevremeno je Lineker poručio da je "fudbal igra u kojoj 22 čovjeka ganjaju loptu 90 minuta i na kraju uvijek pobjede Nijemci". Ipak, vrijeme je da ovu izjavu sada "penzioniše".

Linaker je modifikovao svoju izjavu i nakon dramatične pobjede Njemačke protiv Švedske u 2. kolu grupne faze SP, ali nakon današnjeg poraza od Južne Koreje i oproštaja od Svjetskog prvensta bivši engleski fudbaler se ponovo oglasio.

"Fudbal je jednostavno igra. Dvadeset dva čovjeke ganjaju loptu 90 minuta i na kraju više ne pobjeđuju uvijek Nijemci. Prethodna verzija moje izjave sada pripada historiji", poručio je Lineker na svom Twitteru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi