Upravo je stigla službena ponuda za Lionela Messija - past će svjetski rekord!?

"Ludilo"

Upravo je stigla službena ponuda za Lionela Messija - past će svjetski rekord!?

Edmir Škorić

Barcelona želi da na ljeto vrati Lionela Messija, PSG da ga zadrži, a Argentincu je stigla službena ponuda koja oduzima dah.

Potpredsjednik Barcelone Rafa Yuste poduzeo je hrabar korak potvrdivši da klub pregovara s Messijem o senzacionalnom povratku na Camp Nou ovog ljeta.

Messijev trenutni ugovor s Paris Saint-Germainom istječe u junu, a unatoč optimizmu francuskog diva da se aktivira klauzula o produženju na 12 mjeseci, čini se da se Messi u ovom trenutku sve više udaljava od Pariza.

I dok se Barcelona nada da će uspjeti da vrati Messija u svoje redove, Argentinac je dobio službenu ponudu iz Saudijske Arabije od ekipe Al Hilala.

Dobro upućeni novinar Fabrizio Romano tvrdi da je Messiju Al Hilal ponudio nešto više od 400 miliona eura godišnje, mada je Argentinac unatoč svemu spreman da ostane u Evropi i da ne ide za svojim velikim rivalom Cristianom Ronaldom koji je početkom godine potpisao za Al Nassr.

Messi za sada nije prihvatio PSG-ov prijedlog o produžetku saranje, čeka Barcelonu, ali pitanje je šta će biti sada kada je dobio ponudu koja se čini nerealnom i ludom.

Oglasi

Ukoliko Barca ne bude opcija, argentinski reprezentativac mogao bi se zaputiti u Saudijsku Arabiju. Prema riječima Barcinog trenera Xavija, u Kataloniji se čeka izvještaj vezan za financijski fair play i kolike su mogućnosti klubu za ljetna pojačanja.

"Mnogo je stvari na kocki, ali mislim da će najvažniji faktor biti Leova želja da se vrati ovamo. Leo zna da je ovo njegov dom i da su naša vrata otvorena i da ćemo biti oduševljeni ako odluči da se vrati, no to ovisi o mnogim faktorima".

Do sada je najveći ugovor u historiji nogometa onaj Ronaldov sa Al Nassrom, prema kojem Portugalac zarađuje godišnje oko 200 miliona eura, što je dvostruko manje od onoga što je Messiju ponudio Al Hilal.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ronaldo je više od mjesec dana bio bez kluba nakon što je 22. novembra sporazumno raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Tamo je cijeli prvi dio sezone bio u drugom planu pa se zatim otvoreno pobunio protiv trenera Erika ten Haga i klupskog vodstva.

Ronaldo je nakon potpisa izjavio da je "uzbuđen zbog novog iskustva u drugačijoj ligi i drugoj državi".

Top Komentari

Delminium
Ima li na planeti većih glupsona od ovih Arapa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi