Ponuda stavljena pred Messija: Sada će se vidjeti je li mu važniji novac ili Barcelona!
Njemački "Bild" piše o planu Barcelone da vrati Messija.

Bild piše o planu Blaugrane

Ponuda stavljena pred Messija: Sada će se vidjeti je li mu važniji novac ili Barcelona!

E. Ganibegović

Otkako je Lionel Messi napustio Barcelonu priča se i o njegovom mogućem povratku u Kataloniju. Naročito su te glasine aktivne kako se bliži istek ugovora Argentinca i njegovog aktuelnog kluba, PSG-a.

U ljeto 2021. godine Lionel Messi je nakon 21 godine provede u Barceloni otišao kao slobodan igrač i postao član PSG-a.

Osvojio je s ovim timom Ligue 1, francuski liga kup i superkup, no Liga prvaka je nedosanjani san i PSG s Messijem već dvije sezone u nizu ispada u osmini finala ovog takmičenja.

Na kraju sezone ističe ugovor Lionela Messija i PSG-a i za sada nije poznato da li će biti produžen, a sve to namjerava da iskoristi Barcelona i vrati ga u svoje redove.

Povratak legende kluba bila je jedna od tema razgovora između igračevog oca Jorgea Messija i Joana Laporte. Predsjednik Barcelone pod svaku cijenu želi da se napadač vrati u klub.

"Rečeno mi je da Messi i Barcelona razgovaraju o povratku u junu. Ne znam ništa više o tome, ni hoće li to biti moguće", rekao je nedavno novinar AS-a Joaquin Maroto za radio Cadena SER.

Oglasi

Prema pisanju njemačkog "Bilda", Katalonci već imaju razrađen plan povratka velike zvijezde kluba. Barcelona je navodno uputila ponudu Messiju i ponudila mu dvogodišnji ugovor.

Novinari dodaju da bi dobio "mini platu", koja bi u cijelosti išla na njegov račun. Nije poznato kako je Argentinac reagirao na ovu ideju. Izvjesno je, međutim, da će financijska pitanja biti najveća prepreka u razgovorima.

Dva uslova za PSG

Navodno PSG ima najbolju poziciju kada je u pitanju njegov potpis, tim više što Argentinac ne želi da ide van Evrope.

Prema pisanju francuskih medija, Messi daje prednost ponudi PSG-a, ali postavlja dva jasna uslova za potpisivanje produžetka ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Južnoamerikanac neće staviti olovku na papir osim ako ne dobije platu barem onoliko koliko je sadašnja, vrijednu oko 40 miliona eura godišnje.

Osim toga, Messi želi imati garanciju da će biti neprikosnoveni starter, bez obzira na to ko će biti trener. Argentinac želi da bude siguran u ovo jer želi da bude u najboljoj formi na Copa Americi sljedeće godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Može mini plata, ali sav prihod od dresova i sportske opreme sa Messijevim imenom, da idu direktno Messiju na račun. Pa nije Messi debil da igra džaba i tu gleda Ferrana, Roberta i slične debile kako mu kvare igru. Laporta ga je zasro prije dvije godine i Messi mu sad ne može povjerovat tek tako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti