Messija su proglasili najboljim, a onda je Mbappe "iznenadio" Antonelu

Scena za pamćenje

Messija su proglasili najboljim, a onda je Mbappe "iznenadio" Antonelu

Admin Čaušević

Lionel Messi je po drugi put u karijeru dobio nagradu The Best. Argentinac je najboljim igračem svijeta po izboru FIFA izabran na ceremoniji održanoj u Parizu.

Messi je laskavo priznanje najboljeg na svijetu u 2022. godini odnio ispred Kyliana Mbappea i Karima Benzeme koji se uopšte nije pojavio na svečanosti.

Sada već čuveni kapiten Argentine je ceremoniju posmatrao iz prvog reda. S njegove desne strane sjedio je Mbappea, a sa lijeve supruga Antonela Roccuzzo.

Kada je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino proglasio Messija najboljim nastala je scena o kojoj će se pričati i ostat će za vječnost.

Naime, Messi se prvo okrenuo prema Mbappeu s kojim se čvrsto i prijateljski zagrlio dok je svoju životnu partnericu zapostavio.

Oglasi

Tek nakon srdačnog pozdrava i primljenih čestitki, Messi je pogledao prema Antonelli, potapšao je po koljenu i izašao na binu.

"Niko nije nervozniji od mene. Zadovoljstvo je biti ovdje. Takmičiti se sa Benzemom koji nije prisutan i sa Kylianom jer su obojica imali sjajnu godinu."

"Čast je vratiti se na ovu gala večer. Želim se zahvaliti svim saigračima. Selektoru Scaloniju te golmanu Matinezu. Večeras smo mi ovdje predstavljali reprezentaciju Argentine."

"Ovo pripada i njima i to je priznanje za cijelu grupu za ono što smo uraidli. Godina je bila luda za mene. Uspio sam ostvariti san nakon što sma se toliko borio."

"Želim se zahvaliti porodici, narodu Argentine što su mjesec Svjetskog prvenstva proživjeli na poseban način. Ostat će nam u sjećanju za cijeli život."

"Šaljem poljubac svojoj djeci koja su ovo gledala uz poruku da sada idu na spavanje", bile su Mesijeve prve riječi nakon što je dobio nagradu.

Da li će Antonela zamjeriti svom mužu zašto je prvog za čestitku izabrao Mbappea vjerovatno nikad nećemo saznati.

Top Komentari

anga
Mbape iznenadio Antonelu??? Cime!??? Kakooo?!!!
0 0
user1676114259
Normalno je da prvo se pozdravi sa sportistom a sa zenom ce to u krevetu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti