U Parizu su svi šokirani, predsjednik kluba optužen za otmicu i mučenje

Nasser Al-Khelaifi u problemu

U Parizu su svi šokirani, predsjednik kluba optužen za otmicu i mučenje

E. Škorić

Francuski mediji javljaju kako je predsjednik PSG-a, Nasser Al-Khelaifi, optužen za otmicu i mučenje i to samo dan nakon što je defanzivac Parižana Achraf Hakimi suočen s optužbama za seksualno zlostavljanje.

Francuski mediji došli su do senzacionalnih informacija o Nasseru Al-Khelaifiju. Prema L'Equipeu, predsjednik Paris Saint-Germaina optužen je za otmicu i mučenje francusko-alžirskog lobista Tayeba Benabderrahmanea. Govori se i o čuvanju kontroverznih dokumenata. Tri istražna suca sada istražuju slučaj.

Ovo je rezultat pritužbe koju je Benabderrahmane podnio ranije ove godine. Krajem januara otkriveni su dosjei slučaja koji je započeo 2020. godine, što je omogućilo njegov detaljniji uvid. "Jako smo sretni što prave dosjee ove priče konačno istražuje francusko pravosuđe", rekli su advokati lobista.

Benabderrahmane je u pritužbi, među ostalim, osudio uhićenje izvršeno u januaru 2020. u Kataru. Muškarac je navodno mučen tokom šestomjesečnog boravka u zatvoru .

Kasnije je stavljen u kućni pritvor i dopušten mu je povratak u Francusku tek u novembru. Kako bi se mogao vratiti u zemlju, muškarac je morao potpisati protokol o povjerljivosti "osjetljivih dokumenata".

Dokumenti o kojima je riječ trebali su se odnositi na Al-Khelaifijeve ugovore o pravima prijenosa Svjetskog prvenstva 2026. i 2030. godine.

Oglasi

Predsjednik PSG-a trebao ih je zaključiti s bivšim glavnim tajnikom FIFA-e Jeromeom Valckeom. Iako su gospoda 2020. u ovom slučaju oslobođena krivnje, najnovije informacije mogu baciti drugačije svjetlo, a to znači još više problema za Katarce. Al-Khelaifijevi advokati ne žele komentarisati situaciju pozivajući se na svoju profesionalnu tajnu.

Samo dan ranije Hakimi je optužen za navodno silovanje 23-godišnje djevojke. Iako tužba nije podnešena, tužilaštvo je odlučilo da ispita sve okolnosti pod kojim se desilo navodni seksualni napada i sad se Hakimi suočava sa ozbiljnim optužbama.

Navodno je sve krenulo dopisivanjem na Instagramu. Do samog akta došlo je u subotu 25. februara kada je Hakimi bio sam u kući, a njegova supruga Hiba Abouk u Dubaiju sa djecom.

Žrtva tvrdi, prema Le Parisienu, da ju je Hakimi poljubio u usta, podignuo joj odjeću i poljubio joj grudi unatoč tome što ga je ona zamolila da to ne čini i pobunil se zbog toga.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Optužbe se odnose i na digitalnu penetraciju, odnosno Hakimijevo prodiranje u ženu prstima.

Žrtva se, piše Le Parisien, konačno uspjela osloboditi odgurnuvši Hakimija nogom. Potom je navodno poslala SMS prijatelju koji je došao po nju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi