"Mesar" iz Venecuele je zamalo Messiju završio karijeru

Brutalan prekršaj i direktan crveni karton

"Mesar" iz Venecuele je zamalo Messiju završio karijeru

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine sinoć je u gostima pobijedila Venecuelu sa 3:1 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Argentinci su uspjeli da dođu do nove pobjede u kvalifikacijama za Mundial, a blistali su igrači Intera, Lautaro Martinez i Joaquin Correa, koji su donijeli svojoj selekciji tri boda.

Gaučosi su poveli u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena golom Lautara, a posao je završio Correa sa dva gola u 71. i 74. minuti meča. Utješni gol za domaće postigao je Soteldo u 94. minuti.

Međutim, detalj koji je obilježio večerašnju utakmicu desio se u 27. minuti kada je Adrian Martinez dobio direktan crveni karton nakon što je na terenu proveo samo dvije mintue.

Martinez je zamijenio povrijeđenog Velazqueza, a dvije minute kasnije na brutalan način je faulirao Lionela Messija, te mu je sudija dao direktan crveni karton nakon što je uz pomoć VAR-a pogledao tu situaciju.

Ovaj prekšraj izgledao je zaista užasno i mnogi su se zabrinuli da bi Messi mogao biti ozbiljnije povrijeđen.

No, ono što je najvažnije kapiten Argentine je uspio da izbjegne težu povredu i odigrao je cijelu utakmicu iako je prekršaj bio zaista brutalan što video najbolje pokazuje.

Top Komentari

Tas14
Jos jedan Kounda ili Nukic… znaji da nikad nece vise postici nego sada pa one najbolje pokusaju slomiti…. (Seu, danca i Messija)
7 0
Marco_Materazzi
“Posao je zavrsio Correa sa dva gola u 71 i 74oj minuti” hahahahahhahah u 71 prvoj dao Interov Joaquin Correa a u 74oj Atleticov Angel Correa. Kakve budale hahahaha
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti