Messi u Barceloni? Sve je kvantna fizika, šanse ne postoje, a evo i zašto
I ako je postojala želja Barcelone i Messija da ponovo sarađuju, to jednostavno nije moguće u ovom trenutku.

Barcelona u problemima

Messi u Barceloni? Sve je kvantna fizika, šanse ne postoje, a evo i zašto

E. Ganibegović

Povratak Lionela Messija u Barcelonu trenutno je nemoguća misija. Iako se o tome počelo pričati čim je napustio klub, skoro dvije godine kasnije jasno je da to toga ne može doći tek tako.

Lionel Messi odlučio je da potpiše novi ugovor s PSG-om, tako da neće mijenjati klub tokom ljetnog prijelaznog roka.

Jedna od opcija Argentinca bila je Barcelona, jer je čak i predsjednik tima Joan Laporta priznao da želi da ga vrati na Camp Nou.

Međutim, taj transfer nije mogao biti napravljen ove zime, a najvjerovatnije neće biti moguć ni na kraju tekuće sezone.

Prema pisanju britanskih medija, Katalonci i dalje imaju problema sa platnim limitom. Upravo je taj problem i uzrokovao odlazak Messija u ljeto 2021. godine. 

Konkretno, ograničenje plata ponovo premašuje ograničenje koje je nametnula La Liga (70% prihoda koji klub prikupi), tako da Barcelona ne može registrovati nove igrače, čak i ako bi zauzvrat pristali da igraju besplatno. 

Oglasi

Tako je Messijev povratak u Barcelonu trenutno samo u fazi snova, kako za fudbalera tako i za klub ili njegove pristalice.

Ako Katalonci žele da iznude Messijev povratak, morali bi da se odreknu više igrača, što nisu bili voljni da urade prije godinu i po dana.

"Leo Messi je promijenio mišljenje i nema namjeru da produži ugovor sa PSG-om", napisao je Gerard Romero prije nekoliko dana na Twitteru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čini se da nije u pravu, te da ćemo Messija i naredne godine gledati u Ligue 1 u dresu PSG-a. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi