Guardiola stao u odbranu kolege i poručio: "Da me Barcelona zvala, odazvao bih se"

Iako bi mu taj kolega sada mogao uzeti titulu

Guardiola stao u odbranu kolege i poručio: "Da me Barcelona zvala, odazvao bih se"

E. Ganibegović

Mikel Arteta radi sjajan posao na klupi Arsenala. Nakon 19 godina Topnici imaju sjajnu šansu da postanu prvaci Engleske, a Pep Guardiola stao je u odbranu svog nekadašnjeg kolege.

Pep Guardiola je već dugi niz godina na klupi Manchester Cityja, a jedno vrijeme mu je pomoćnik u stručnom štabu bio Mikel Arteta, sadašnji menadžer Arsenala.

Trener Manchester Cityja je raspalio maštu navijača Barcelone izjavom datom na jednoj od njegovih posljednjih konferencija za novinare.

Konkretno, trener je upitan o odluci Mikela Artete da ode u Arsenal kao trener uprkos tome što je bio njegov pomoćnik u Manchester Cityju, te je priznao da bi i on u toj situaciji učinio isto, ali samo da mu se obrate Katalonci.

"Da sam bio pomoćnik i da me Barcelona zvala, otišao bih tamo. To je moj klub. Ja nisam osoba koja kaže 'ostani ovdje i potpiši ugovor' . Ljudi su da idu tamo gdje misle da su najbolji", rekao je Guardiola.

Uprkos ovoj izjavi, informacija je izvučena iz konteksta i Špancima je predstavljena sljedeća verzija:

Oglasi

"Nije me briga koji tim treniram. Da li je ovdje u Manchester Cityju ili nekom drugom timu. Barcelona je moj klub i ako me pozovu vratit ću se", napisali su novinari Barca Universala.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je Pep otkrio i šta namjerava nakon trenerske karijere. Sanja o povratku u Kataloniju.

"Vratit ću se u Barcelonu. Nedostaje mi vrućina od 25 stepeni 11 mjeseci. Nedostaje mi hrana tamo, more, miris mora. Ujutro otvoriš zavjese i vidiš svjetlo, fantastično je. Imam mnogo prijatelja tamo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na stadion Barcelone ću se vratiti, sjesti i gledati utakmice omiljenog tima. Uradit ću mnogo, mnogo stvari koje još nisam uspio. Naprimjer, naučit ću kuhati. Otputovat ću na mesta gdje nisam bio. Igrat ću golf svaki dan. Pojest ću što je više moguće da izgledam kao dobar deda od 90 kilograma", rekao je Guardiola.

Ipak, kraj karijere je još uvijek vjerovatno daleko, s obzirom na to da je ovom sjajnom stručnjaku tek 52 godine i da još mnogo toga može napraviti u karijeri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jedno je sigurno, AR567AL NECE BITI SAMPION OVE GODINE..
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi