Barcelona ne smije da koristi nove Messijeve fotografije, Laporta 'gasi požar'

Od danas je slobodan igrač

Barcelona ne smije da koristi nove Messijeve fotografije, Laporta 'gasi požar'

E. Škorić

Tačno u ponoć Lionel Messi je prestao biti igrač Barcelone. Zvuči čudno, ali genijalac iz Rosarija trenutno je slobodan igrač.

Argentinac još uvijek nije potpisao novi ugovor, pa je od 1. jula slobodan, može da bira gdje da nastavi karijeru, ali ipak predsjednik Katalonaca Joan Laporta gasi požare, uvjerava sve oko sebe da će Messi ostati. Uostalom, kada je dobio predsjedničke izbore, dobio ih je ponajviše obećanjima da će zadržati igrača koji je ispisao historiju katalonskog kluba.

"Želimo da Messi ostane, on to isto želi. Trenutno tražimo najbolje rješenje za obje strane", poručuje Laporta.

Nedavno su pojedini mediji u Kataloniji objavili da je postignut dogovor između Barce i Messija o produženju ugovora na godinu dana uz mogućnost produženja na dodatnu godinu dana i da nedostaje samo službena potvrda.

Ograničenje plaća u katalonskom klubu i ogromni gubici uzrokovani pandemijom koronavirusa i nedostatak navijača na tribinama natjerali su FC Barcelona da hitno traži načine za uštedu proračuna.

"Sve je na dobrom putu. Imamo pitanje financijskog fair-playa i u procesu smo tražena najboljeg rješenja za nas i za Messija", uvjerava Laporta.

Od danas Barcelona ne može promovisati s novim fotografijama Messija. Klub može da koristi isključivo stare fotografije, budući da su završena Barcina prava na Messija, shodno isteku ugovora. Teoretski, ne možete da kupite dres s imenom Messi s brojem 10, a mnogi sponzori će čekati odluku Argentinca kako bi i sami odlučili da li će nastaviti saradnju s Barcelonom.

Mnogo toga ovisit će o tome hoće li Messi ostati na Camp Nou, ali ipak vjeruje se da je on odavno donio odluku i da ostaje samo da potpiše ugovor. Messi je u sezoni 2020/21 igrao za Barcu na 47 utakmica i postigao je 38 golova uz 14 asistencija, ali Barcelona je u turbulentnoj sezoni osvojilasamo Kup kralja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Argentinac trenutno igra sa svojom reprezentacijom Copa Americu, a u četvrtfinalu će on i saigrači igrati protiv Ekvadora. Vjeruje se da je samo pitanje dana kada će Messi zvanično postati ponovo igrač kluba u kojem je i ponikao.

Nedavno je napunio 34 godine, ali i dalje se smatra jednim od najboljih nogometaša na svijetu. Iza sebe ima na stotine raznih priznanja, između ostalog i šest Zlatnih lopti. S Barcom je osvojio 10 ligaških naslova, četiri Lige prvaka, sedam puta Kupa kralja, tri Superkupa Evrope, tri Svjetska klupska prvenstva...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Prodali bi oni njega bez problema.. Al valja onda vratiti brdo miliona sto mu duguju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi