Bokser optužio Messija da je dresom Meksika čistio pod, pa zaprijetio: "Moli Boga da te ne pronađem"

Video postao hit na društvenim mrežama

Bokser optužio Messija da je dresom Meksika čistio pod, pa zaprijetio: "Moli Boga da te ne pronađem"

Endin Čaušević

Lionel Messi u subotu je svojom magijom uspio da sruši Meksiko i donese Argentincima zlata vrijedna tri boda, a koliko je ova pobjeda značila Gaučosima vidjelo se po nevjerovatnom slavlju u svlačionici. No, na udaru javnosti našao se upravo Messi, a čak je dobio i prijetnje od meksičkog boksera Saula "Canela" Alvareza koji tvrdi da je Argentinac ponizio Meksiko.

Argentina je nakon šokantnog poraza u prvom kolu od Saudijske Arabije uspjela u subotu da pobijedi Meksiko sa 2:0 i dođe do veoma važna tri boda koja su Gaučose ostavila u utrci za plasman u osminu finala.

Meksikanci su pokušali da se fokusiraju na defanzivu u ovom meču i to im je odlično išlo tokom većeg dijela utakmice, ali jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan Messiju da u 64. minuti zabije fantastičan gol za 1:0 i slomi otpor Meksikanaca.

Do kraja utakmice Argentina je uspjela postići još jedan pogodak, a u centru pažnje našao se Enzo Fernandez koji je sjajno savladao Ochou za konačnih 2:0. Treba istaći da je Messi u toj situaciji upisao asistenciju.

Koliko je ova pobjeda značila Argentincima jasno je pokazao i video slavlja iz svlačionice koji se pojavio na društvenim mrežama.

Međutim, zbog jednog detalja na videu na velikom udaru našao se Lionel Messi kojeg su Meksikanci optužili da je namjerno s dresom od jednog igrača njihove reprezentacije brisao pod u svlaionici i hodao po njemu.

Oglasi

Messi je razmijenio nakon utakmice dresove sa jednim od igrača Meksika, a na videu se vidi da je on završio na podu u svlačionici Meksika, te su kapitena Argetnine optužili da je to namjerno uradio kako bi ponizio tu selekciju.

Najglasniji bio je meksički bokser Canelo kojeg je taj Messijev potez baš naljutio, te je odlučio da zaprijeti Argentincu i poruči mu da se on neće dobro provesti ukoliko se nekada sretnu u životu.

"Vidio sam da je Messi čistio pod s našim dresom i zastavom. Treba da moli Boga da ga ne pronađem", poručio je Canelo na Twitteru, a zatim dodao.

"Baš kao što ja poštujem Argentinu on treba da poštuje Meksiko. Ne govorim općenito o svim Argentincima već samo o ovom sr*nju koje je Messi napravio u svlačionici i što smo svi vidjeli".

Oglasi

Iz Argentine tvrde da je Canelo pretjerao svojim objavama na Twitteru i da nema šanse da je Messi na taj način ponižavao Meksiko i da je namjerno gazio dres ili služio se s njim da "čisti" pod u svlačionici kako to tvrdi ovaj bokser.

U ovoj grupi rasplet nas očekuje u srijedu kada su na rasporedu mečevi posljednjeg kola grupne faze.

Argentinci će igrati protiv Poljske, dok će Meksiko pokušati da ostvari čudo u posljednjem kolu. Meksikancima je potrebna pobjeda protiv Saudijske Arabije, ali i poraz Argentine od Meksika kako bi prošli dalje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S druge strane Argentinci bi pobjedom protiv Poljske sve riješili, no sigurno je da im neće biti nimalo lako.

Pozicija Tim Broj utakmica Bodovi Gol-razlika
1. Poljska 2 4 2:0
2. Argentina 2 3 3:2
3. Saudijska Arabija 2 3 2:3
4. Meksiko 2 1 0:2

Sve reprezentacije su još uvijek u igri da se plasiraju u osminu finala što nam garantuje pravi spektakl u posljednjem kolu. Poljaci su prvi s četiri boda, Argentinci i Saudijci imaju po tri, dok je Meksiko posljednji u grupi s jednim bodom.

Top Komentari

denimen9
Canelo može da ga cuci lagano. Vidi se da je pola planete zalutalo na internet. Ono što ja vidim na videu jeste da je Messiju malo, ali vrlo malo zapeo dres za kopačku prilikom skidanja iste. Ne vidim da briše išta sa njim. Tako da Canelo mora na CT glave pod hitno. Zamolio bih Canela i ostale slične njemu što gledaju u jedno a vide drugo da se kolektivno propucaju u glavu.
4 2
user1666374721
Mexikancima je potrebna pobjeda protiv Saudi.Arabije ali i poraz Argentine od Mexika,....
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi