Otkriven nevjerovatan plan - već na zimu ćemo gledati duele Messija i Ronalda

Samo još ovo da se desi...

Otkriven nevjerovatan plan - već na zimu ćemo gledati duele Messija i Ronalda

Edmir Škorić

U Saudijsku Arabiju se slilo na desetine velikih fudbalskih imena iz Evrope, a počelo je dovođenjem Cristiana Ronalda početkom godine. Kasnije su i mnogi drugi slijedili primjer Portugalca i popunili redove najvećih timova u Saudijskoj Arabiji.

Tokom ljeta su Arapi željeli i Lionela Messija. Njemu su slali nevjerovatne ponude kako bi zaigrao za Al-Hilal, ali je Argentinac sve to odbio i kao slobodan igrač na kraju potpisao za Inter Miami.

Messiju sjajno ide na početku avanture u MLS-u, postigao je 11 golova na 11 mečeva i pomogao ekipi Davida Beckhama da osvoji svoj prvi trofej u historiji, ali već na zimu bi mogao da se seli i to u - Saudijsku Arabiju.

S obzirom da je bez njega Inter Miami propustio priliku da se plasira u doigravanje MLS-a, to znači da će Leo praktično biti slobodan sve do februara.

Zbog trenutne situacije, Saudijska Arabija je odlučila napraviti novi pokušaj potpisa s osvajačem posljednjeg Svjetskog prvenstva. Bliski istok istražuje mogućnost posudbe igrača u narednim mjesecima, prema reporteru Sky Sportsa Rudyju Galettiju.

Oglasi

“Saudijski nogometni savez i Javni investicijski fond istražuju mogućnost potpisivanja ugovora s Messijem u SA na posudbu između kraja MLS-a 2023. i početka sljedeće sezone".

Ako Leo ode u Saudijsku ligu, moći će ponovno igrati protiv Cristiana Ronalda, koji trenutno igra za Al-Nassr. Njih dvojica vodili su godinama bitke na terenima u Španiji dok su igrali za Barcelonu, odnosno Real Madrid.

U teoriji, posudba ima smisla s obzirom na to da Messija čeka gotovo pet mjeseci odmora. No, kako je izvijestio Fernando Polo, Inter Miami ne razmišlja o tome, jer Leo ima još četiri utakmice u reprezentaciji, a klub pregovara oko organizacije prijateljskih utakmica.

Ali sjetimo se da je danas u fudbalu sve moguće i da nas više ništa ne iznenađuje, pa nije isključeno da Messija već u zimu gledamo u dresu nekog od timova iz Saudijske Arabije i da ponovo bude oči u oči sa svojim najvećim rivalom.

Inače, nedavno se pojavila informacija da Inter Miami neće svakako biti Messijev posljednji klub i da on želi da karijeru okonča u dresu Newell's Old Boysa.

Newell's se i prethodnih mjeseci spominjao kao potencijalna destinacija za Messija. Ipak, odlazak tamo nije bio realan, posebno zbog sigurnosnih razloga jer bi se trebalo pobrinuti za mir najveće zvijezde argentinskog fudbala i porodice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi