Barca ima posebno mjesto u Messijevom srcu, ali on je sada otkrio za koji klub sanja da zaigra

Oduvijek to želi

Barca ima posebno mjesto u Messijevom srcu, ali on je sada otkrio za koji klub sanja da zaigra

Edmir Škorić

Napadač Intera iz Majamija i reprezentacije Argentine Lionel Mesi rekao je da želi da igra za klub u kojem je napravio prve korake.

Messi je dugi niz godina igrao za Barcelonu i u njoj osvojio sve što se moglo osvojiti, nakon čega je iznenada otišao u PSG, da bi potom ovog ljeta kao slobodan igrač završio u Inter Miamiju.

Impresivna karijera jednog od najboljih nogometaša svih vremena bliži se kraju, a Messi tvrdi da bi volio jednog dana da zaigra u klub u kojem je sve počelo.

"Oduvijek sam želio to da uradim, posebno nakon osvajanja Svjetskog prvenstva. Želio sam da uživam u argentinskom nogometu, igrajući za Newell's Old Boys, jer sam išao na teren ovog kluba kada sam bio dijete. San mi je da zaigram za njih", poručio je Messi.

Započevši svoj nogometni put u Newell's Old Boys akademiji, Lionel Messi se sa 13 godina pridružio čuvenoj Barceloninoj akademiji "La Masia". Nekoliko godina kasnije Argentinac je počeo da radi čuda i da pokori cijeli svijet.

Oglasi

Vrhunac njegove karijere je ipak osvajanje zlata za reprezentacijom Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U finalu su on i saigrači slavili protiv Francuske nakon penal drame.

U MLS-u je kao igrač Inter Miamija odigrao četiri meča i postigao jedan gol uz dvije asistencije, ali je u ostalim takmičenjima također tresao mreže i oduševljavao sve navijače u SAD-u.

Lionel Messi je apsolutni rekorder kada su u pitanju osvojene Zlatne lopte. Ove godine mogao bi dobiti čak osmu, a sada se našao neko, izuzev Cristiana Ronalda, koji je javno kazao da se nada da će on biti taj koji će prestižnu nagradu ponijeti ispred Argentinca.

Naime, norveška gol-mašina i napadač Manchester Cityja, Erling Haaland, smatra da može do Zlatne lopte i vrlo je samouvjeren.

"Znam da mogu mnogo da napredujem. Još sam mlad. Ali da, mislim da imam šansu ove godine. Volio bih da me ljudi pamte kao posebnog igrača. To je ono što pokušavam da radim iz sedmice u sedmicu, pokazivati posebne stvari", rekao je Haaland, prenose britanski mediji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Lionel Messi se smatra favoritom za osvajanje Zlatne lopte samo iz razloga što je s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje je bio i najbolji igrač.

S PSG-om je u Ligi prvaka ispao u osmini finala i to mu je svakako veliki minus, te ostaje da vidimo šta će biti u konačnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije