Messi je najbolji na svijetu, ali nije u MLS-u

Kritičari su došli na svoje

Messi je najbolji na svijetu, ali nije u MLS-u

Adnan Beganović

Lionel Messi je proglašen za najboljeg igrača na svijetu, no titula najboleg igrača MLS-a otišla je u ruke njegov sunarodnjaka Luciana Acoste.

Argentinski fudbaler Cincinnatija, Luciano Acosta, proglašen je za najboljeg igrača američkog fudbalskog prvenstva (MLS).

Iza 29-godišnjeg ofanzivnog argentinskog veznjaka je fenomenalna sezona i najzaslužniji je za sjajne partije koje još uvijek pruža njegov Cincinnati.

Naime, Acosta je u dosadašnjem dijelu sezone za Cincinnati odigrao ukupno 43 utakmice na kojima je postigao 20 pogodaka uz 14 asistencija.

U regularnom dijelu sezone odigrao je 32 utakmice i pritom je imao fenomenalan učinak od 17 pogodaka i 10 asistencija, a s dobrim igrama nastavio je i u Play offu, odnosno u dosadašnja tri meča postigao je pogodak kojem je dodao i dvije asistencije.

Oglasi

Messi je osvojio Zlatnu loptu

Upravo zbog gore navedenih brojki Acosta je i nagrađen titulom najboljeg fudbalera MLS-a, a treba dodati da je njegov Cincinnati završio kao prvi u regularnom dijelu sezone, te da se plasirao u polufinale Play-offa.

Messi podigao popularnost MLS-a, ali nije briljirao

Od ove sezone u MLS-u igra i po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, Lionel Messi.

Naime, Messi je iz PSG-a stigao u Inter Miami, no za ovaj klub je u regularnom dijelu sezone odigrao ukupno šest utakmica uz učinak od jednog pogotka i dvije asistencije.

Imao je Messi problema i sa povredom zbog koje je propustio nekoliko mečeva svog novog kluba, no i pored toga, opći je dojam da Inter Miamiju nije donio ono što se od njega očekivalo.

Inter se nije uspio plasirati u Play-off, ali i pored toga, odnosno skromnih izdanja u američkom prvenstvu, Messi je osvojio Zltanu loptu, a oni koji ga ne simpatišu, sasvim sigurno će reći, jeste najbolji fudbaler na svijetu ali nije u MLS-u.

Top Komentari

Realno01
Najbolji igrač svih vremena? Kako je onda Ronaldinho bio najbolji svog,kako je Maradona svog,kako je Pele svog.Kako neko može biti najbolji svih vremena? Kakav je to samo glup medijski isforsiran izraz,čuj najbolji svih vremena.Messi je sigurno svog vremena ali i tu vrijeme je bilo perioda kada je bilo boljih,Ronaldo,Modric itd.Glupo zaista uopšte spominjati,vrijeđa inteligenciju
1 0
DamirS
Da mi neko objasni kako može biti najbolji neki igrač koji je došao pred kraj sezone? Stvarno ne znam zašto uopće spominjete Messija u ovom članku.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi