Svijet obilazi scena iz Izraela: Onog što je Messi uradio, dječak će se sjećati dok je živ

Sjajna gesta Argentinca

Svijet obilazi scena iz Izraela: Onog što je Messi uradio, dječak će se sjećati dok je živ

E. Ganibegović

PSG je već osvojio prvi trofej u novoj sezoni.

U pitanju je trofej u francuskom Superkupu koji su osvojili prije dva dana pobjedom protiv Nantesa od 4:0, a meč je igran u Izraelu.

Bio je to i debi u takmičarskim utakmicama novog trenera, Christophea Galtiera, koji je naslijedio Mauricija Pochettina, te bez suspendovanog Kyliana Mbappea rutinski stigao do pobjede. 

Na kraju utakmice, zvijezda prvaka Francuske, Leo Messi, je uhvaćen kako pravi izvrsnu gestu prema mladom navijaču koji mu se našao na putu.

Najprije su policajci maknuli malog navijača, ali je južnoamerički nogometaš intervenisao i "spasio" ga, te nakon toga zagrlio. 

Nakon toga se Lionel Messi fotografisao s malim navijačem i praktično mu priuštio nezaboravnu uspomenu, koje će se sasvim sigurno sjećati dok je živ.

PSG-u je to inače bio jedanaesti put da je osvojio francuski Superkup, a strijelci su bili Messi, Ramos i Neymar (2). 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sezona u Ligue 1 za Parižane starta šestog augusta kada će gostovati na Gabriel Montpiedu kod Clermonta i tako krenuti u operaciju odbrane titule, nakon što su je vratili u svoje vitrine prošle sezone.

Ipak, jasno je da je glavni cilj ovog tima osvajanje Lige prvaka i sasvim sigurno će sve učiniti da konačno stignu do toliko željenog trofeja, kojem su najbliže bili 2020. godine kada su u finalu poraženi od Bayerna. 

Top Komentari

user1571956549
Cifut....
3 1
user1644252756
Prije svega čovjek...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi