PSG-ov veznjak već u Liverpoolu, uskoro potpis ugovora

Vraća se u Everton

PSG-ov veznjak već u Liverpoolu, uskoro potpis ugovora

E. Škorić

Ganski reprezentativac Idrissa Gueye stigao je u Liverpool na ljekarske preglede.

PSG-ov veznjak karijeru nastavlja u Engleskoj. Potpisat će veoma brzo ugovor s Evertonom nakon što je tim sa Goodison Parka postigao dogovor s Parižanima, a istovremeno i igrač sam prihvatio uslove koji su mu ponuđeni od strane Karamela.

Gueye se s Evertonom povezivao i u januaru ove godine, ali tada je ipak ostao u Parizu. Prema riječima transfer gurua Fabrizija Romana, više nema nijedne prepreke do njegovog prelaska u Everton.

PSG sada smatra da je 32-godišnjak višak i pustit će ga. Gueye je, u međuvremenu, sretan što može promijeniti sreddinu. Možda želi dati prednost igrama u ovoj kasnoj fazi svoje karijere.

S obzirom da je ušao u posljednju godinu ugovora, Everton će ga platiti po manjoj cijeni, iako nije navedeno kojoj. On će biti četvrto pojačanje Evertona nakon Jamesa Trakowskog, Rubena Vinagrea i Dwighta McNeila.

Gueye je već igrao u Evertonu, od 2016. do 2019. godine, prije nego je potpisao az PSG za koji je odigrao preko 70 mečeva i postigao šest golova.

Nedavno je odbio da igra utakmicu u PSG-ovom dresu s duginim bojama, zbog čega je bio u centru pažnje.

Naime, igrači PSG-a su igrali u gostujućoj garnituri dresova utakmicu protiv Montpelliera, a iz kluba su odlučili da brojevi na dresovima budu u duginim bojama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na taj način PSG je pružio podršku LGBTQ+ zajednici, ali nisu baš svi igrači ovog kluba bili oduševljeni zbog toga.

Francuski mediji smatraju da Gueye zbog vjere nije htio da nosi taj dres, te su potencirali da je on musliman i da je izuzetno posvećen vjeri koja ima jasan stav kada je u pitanju LGBTQ+ zajednica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije