Michael Jordan za nekoliko dana zaradio bogatstvo od prodaje dresova Lionela Messija

Svi zadovoljno trljaju ruke

Michael Jordan za nekoliko dana zaradio bogatstvo od prodaje dresova Lionela Messija

E. Čaušević

Lionel Messi prije nekoliko dana zvanično je predstavljen kao novo pojačanje PSG-a.

Messi je cijelu dosadašnju karijeru proveo u dresu Barcelone i očekivalo se da će potpisati novi ugovor s katalonskim klubom, ali se to na kraju nije desilo.

Zbog teške finansijske situacije Barcelona nije mogla registrovati Messija za novu sezonu iako je on pristao na uslove koje je klub nudio, ali je bilo jasno da će sreću morati potražiti u drugom klubu.

Messi je imao nekoliko ponuda za nastavak karijere, ali je mnogima bilo jasno da ćemo Argentinca u narednom periodu gledati u dresu Parižana.

On je s PSG-om potpisao dvogodišnji ugovor i zvanično je predstavljen prošle sedmice, a očekuje se da će za svoj novi klub debitovati za dvije sedmice jer još uvijek nije dovoljno spreman.

Messi je u PSG-u zadužio dres sa brojem 30, a očekivano je ovaj dres postao najprodavaniji u francuskom klubu. Navijači PSG-a su prethodnih dana "hrlili" u prodavnice kako bi kupili Messijev dres čime je prodaja dresova nevjerovatno skočila.

Zbog toga ruke trlja i legendarni Michael Jordan jer njegova kompanija "Air Jordan" proizvodi dresove za PSG.

Kako piše španska Marca Jordan u ugovoru s PSG-om ima stavku da zarađuje 5% od profita koji klub ima prodajom svoje sportske opreme. Do sada su Parižani zaradili oko 120 miliona eura prodajom Messijevih dresova što je zaista nevjerovatno, a Jordan sam je inkasirao oko šest miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Očekuje da će se trend prodaje Messijevih dresova nastaviti i u narednom periodu što može da raduje Parižane, ali i legendarnog Jordana.

Top Komentari

dinass
Ovaj covjek sta god pipne pretvori u zlato,osim klubova u NBA gdje je totalno suprotna situacija.Ako hoces da ne pogresis na draftu vidi kojeg igraca on zanima i bjezi sto dalje mozes.
2 0
realno_govoreci
Gdje ste Bosnjaciiiiii,a gdje je onih vasih 10% PSGu samo od prodaje dresova.Jooooj koliko smo jaeni jel moguce
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi